Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2023, 15:00
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Najlepšie filmy roka 2022, ktoré nebudú na Oscaroch. Akadémia zase ignorovala to, čo nemala

Najlepšie filmy roka 2022, ktoré nebudú na Oscaroch. Akadémia zase ignorovala to, čo nemala
Zdroj: Hulu/Disney
FILMY A SERIÁLY OSCAR 2023
Uložiť Uložené

Kde si môžeš pozrieť najkvalitnejšie filmy minulého roka, ktoré nezískali ani jednu nomináciu na Oscara?

Členovia Akadémie vyhlásili nominácie na Oscary na rok 2023. Vybrali tak najlepšie filmy, tvorcov a hercov z roku 2022. My ti odporučíme najlepšie filmy, ktoré nominácie nezískali. 

Odporúčané
Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri Aké typy infikovaných a príšer uvidíme v seriáli The Last of Us? Existujú aj horšie obludy ako clickeri 25. januára 2023, 13:30

Women King (réžia Gina Prince-Bythewood), film si môžeš kúpiť či požičať digitálne cez Amazon

Viola Davis zažiarila ako historická bojovníčka v africkom kmeni, ktorý ochraňujú výhradne ženské hrdinky. Snímku nakrútili podľa skutočných udalostí a vydarili sa na nej najmä akčné scény, historická atmosféra a herecké výkony. 

Decision to Leave (réžia: Park Chan-wook), film si môžeš kúpiť či požičať digitálne cez Amazon

Japonská dráma má svoje muchy (ako napríklad natiahnutú dĺžku), no myslíme na ňu aj niekoľko týždňov po jej dopozeraní. Na filme zaujmú najmä postavy a skvelá práca s kamerou, ktorá ťa vtiahne do deja. 

Northman (réžia: Robert Eggers), pozrieť si ho môžeš na Googli či Youtube za 3-4 eurá

Režisér Čarodejnice a Majáku nakrútil svoj doteraz najprístupnejší film. Zároveň mal aj najväčší rozpočet, čo sa odzrkadlilo na veľkolepých akčných scénach a úžasnom, chladnom a severskom prostredí. Ak máš rád drsné filmy o Vikingoch, Northman ťa strhne.

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (réžia: Richard Linklater), film je na Netflixe

Nostalgická, zábavná jazda sledujúca, ako americký národ sedel pri televíznych a rádio prijímačoch a nervózne očakával, či sa ich astronautom a vedcom podarí dostať na Mesiac ako prvým. Či už si tieto časy zažil, alebo nie, počas sledovania snímky sa neubrániš širokému úsmevu, keďže odkazuje na vtipné veci, ktoré sme my či naši rodičia robili ako deti.

Horory

Akadémia každý rok potvrdzuje, že horor nepovažujú za rovnako významný žáner ako drámu. Potvrdilo sa to aj tentoraz, keď skvelé počiny ako Barbarian, Nope, Pearl či X nezískali jedinú nomináciu. Najlepší z nich je asi Barbarian, ktorý si môžeš pozrieť na Disney+. 

Ďalšie skvelé filmy, ktoré nezískali nomináciu: Prey (Disney+), Hustle (Netflix), Catherine Called Birdy (Amazon Prime Video), Thirteen Lives (Amazon Prime Video), She Said (v kinách) či Cha Cha Real Smooth (Apple TV+). 

Domov
Zdieľať
Diskusia