Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2022, 9:31
Čas čítania 0:57
Richard Balog

Značka Vollebak predstavila oblečenie, v ktorom zvládneš teploty až do –100 ºC

Značka Vollebak predstavila oblečenie, v ktorom zvládneš teploty až do –100 ºC
Zdroj: Vollebak
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Jednotlivé vrstvy sú vyrobené z látky pre vesmírne padáky, ktoré vyvinula NASA.

Teploty postupne klesajú čoraz výraznejšie pod bod mrazu, čo znamená jediné –nákup kvalitného zimného oblečenia, ktoré ťa ochráni nielen pred chladom, ale aj pred rôznym typom zrážok. V prípade, že ešte nie si rozhodnutý, dnešným článkom by sme ti mohli pomôcť.

Pozrieme sa na bundy, nohavice a čiapky od značky Vollebak, ktoré podľa opisu vydržia až teploty do –100 °C. Bonusom je atraktívny dizajn, čo v prípade funkčnej módy nie je pravidlom.

Jednotlivé vrstvy sú vyrobené z látky na vesmírne padáky, ktoré vyvinula NASA.
Jednotlivé vrstvy sú vyrobené z látky na vesmírne padáky, ktoré vyvinula NASA. Zdroj: Vollebak
Odporúčané
Toto je 10 nezabudnuteľných módnych momentov tohto roka, ktoré vzbudili vášnivé diskusie Toto je 10 nezabudnuteľných módnych momentov tohto roka, ktoré vzbudili vášnivé diskusie 29. decembra 2022, 9:30

Spoločnosť Vollebak sa pripravuje na cestovanie do vesmíru prostredníctvom novej kolekcie s názvom Titan Range. Technicky dokonalá kolekcia oblečenia a doplnkov je podľa opisu určená pre „miesta chladnejšie ako Zem“. Jednotlivé vrstvy navrhli a vytvorili tak, aby vydržali až –100 °C v komore s tekutým dusíkom pomocou technológie vyvinutej NASA pre ich zimné oblečenie.

Trojdielna trojfarebná línia obsahuje bundu, nohavice a čiapku v modrej, čiernej a bielej farbe. Každý z týchto kúskov je vyrobený zo špeciálnej látky na vesmírne padáky, ako aj z armádnych materiálov, ktoré používajú britské špeciálne jednotky. Aby sa k tomu pridal prvok udržateľnosti, izolácia je vyrobená z recyklovaných plastových fliaš. Kolekcia je ľahká, ale aj nepremokavá, priedušná a prispôsobivá poveternostným podmienkam. 

Odolné oblečenie do mrazu nikdy nie je práve najlacnejšou záležitosťou a v tomto prípade sa ceny pohybujú od 265 eur za čiapku až po takmer 1 400 eur v prípade bundy, čo len potvrdzuje pravidlo. Ide o pochopiteľný krok zo strany britskej značky, keďže náklady na výrobu budú minimálne priamoúmerné celkovému zisku z predaja.

Jednotlivé vrstvy sú vyrobené z látky na vesmírne padáky, ktoré vyvinula NASA. Vollebak Vollebak Vollebak
Zobraziť galériu
(9)
Anketa:
Čo hovoríš na tieto technicky dokonalé kúsky od značky Vollebak?
Sú perfektné.
Nič moc. 
Sú perfektné.
70 %
159 Hlasov
Nič moc. 
30 %
67 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia