Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2013 o 19:08
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bentley GTX Onyx: black on black so 600 koňmi!

TECH BENTLEY TUNING
Uložiť Uložené

"Béčko" od firmy Onyx nesie označenie GTX a vychádza z pôvodnej, slabšej osemvalcovej verzie GT V8.

Bentley GTX Onyx: black on black so 600 koňmi!

Bentley Continental, u nás jeden z najobľúbenejších luxusných športových automobilov, pozná v najnovšej generácii už skoro všetky výkonnostné verzie, okrem samotného vrcholu s tradičným označením Supersports. Čakanie si však teraz môžeme urýchliť úpravou od firmy Onyx, teda aspoň tí majetnejší, vyberavejší a určite kontroverznejší, ktorým nestačí mať klasický Continental, aký stretneme v Bratislave skoro na každom rohu.

"Béčko" od firmy Onyx nesie označenie GTX a vychádza z pôvodnej, slabšej osemvalcovej verzie GT V8. Tá však po zásahu ponúka rovných 600 koní, vďaka čomu dokáže akcelerovať na 100 km/h za rýchle 4 sekundy a hranicu 300 km/h prekoná ľavou zadnou. Pravdepodobne za úpravami motorového ústrojenstva stojí navýšenie plniaceho tlaku v turbodúchadlách, keďže úpravca bližšie nešpecifikoval konkrétne zásahy.

Pointou úpravy bolo okrem spomínaných vylepšení pod kapotou aj úprava exteriéru, vďaka novému bodykitu, keďže v dnešnej dobe to letí viď ERA, Bengoro, Bozk na rozlúčku, Kral za*ebal... Celok stojí na krásnych čiernych diskoch s rozmerom až 22'. Continental je rozšírený do šírky o 30 mm, vďaka vytiahnutým blatníkom. Pozmenený je predný nárazník, predná kapota, bočné prahy a samozrejme i zadný nárazník so štvoricou výfukov zakomponovaných do veľkého difúzora. Pribudli aerodynamické prvky, vrátane zadného spojlera. Na prianie je možné si celý paket vyhotoviť z karbónu, či v interiéri si zaobstarať individuálne zmeny, vrátane hviezdneho stropu po vzore Rolls-Royce.

Bentley GTX Onyx: black on black so 600 koňmi!

Bentley GTX Onyx: black on black so 600 koňmi!

Bentley GTX Onyx: black on black so 600 koňmi!
Domov
Zdieľať
Diskusia