Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 3:19
Daniel Mikolášik Richard Balog

Najlepšie slovenské rapové albumy v roku 2022. Kto kraľuje celej scéne a ktorý projekt najpríjemnejšie prekvapil?

Najlepšie slovenské rapové albumy v roku 2022. Kto kraľuje celej scéne a ktorý projekt najpríjemnejšie prekvapil?
Zdroj: Instagram/@glebzoo
HUDBA HUDBA RAP SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Koncoročný rebríček si pre seba získal Big Boy z Ružinova, ale kvalitou oplýva aj nový album od dobrých chlapcov z Handlovej. Ktorý projekt najviac oslovil teba?

Rok 2022 sa blíži do finále a to znamená správny čas na rekapituláciu. V dnešnom výbere nájdeš päť najlepších slovenských rapových albumov za uplynulých dvanásť mesiacov. Množstvo kvalitných projektov sa do rebríčka, bohužiaľ, nezmestilo, avšak určite stoja za tvoj čas. Na mysli máme albumy od Fobia Kida, Radikala, Luisy, Ega s Coderom, Zaya, Moma, Konexa s Kamilom Hoffmannom či Gabryella.

Hodnotenie jednotlivých hudobných projektov je striktne subjektívne a každý môže mať svoj vlastný rebríček najlepších albumov.

Odporúčané
Toto sú najlepšie zahraničné rapové albumy z druhej polovice roka 2022. Nehviezdil len Drake, ale aj mladé pušky ako JID Toto sú najlepšie zahraničné rapové albumy z druhej polovice roka 2022. Nehviezdil len Drake, ale aj mladé pušky ako JID 28. decembra 2022, 9:30
Nezabudni si pozrieť aj koncoročný rebríček najlepších zahraničných rapových albumov v druhej polovici roka 2022. Ak si fanúšikom domácej rapovej scény, sleduj túto tému na našom webe. Okrem hudobných zhrnutí si môžeš prečítať aj top rebríčky filmov či seriálov, ktoré nájdeš vo filmovej sekcii. A ak chceš podporiť naše úsilie neustále skvalitňovať obsah, pridaj sa do klubu Refresher+, čím získaš neobmedzený prístup ku všetkým článkom.

5. Shimmi YO

Meno Shimmi nie je žiadnou novinkou pre fanúšikov „novej vlny“ raperov, avšak rok 2022 bol pre tohto mladého interpreta zlomový. Reprezentant hlavného mesta vydal album YO na začiatku leta, ale v našom playliste rotuje aj v súčasnosti.

Shimmi si na svoj tretí sólový projekt pozval množstvo zvučných hostí vrátane Yzomandiasa, Smacka, Separa či Viktora Sheena, ale ani v jednom prípade nezostal v ich tieni.

Atmosféru všetkých skladieb určil práve jeden z najprogresívnejších domácich raperov s charakteristickým zvukom aj hlasom. Celý album sa nesie na pozitívnych vlnách a texty sú priamoúmerné prostrediu, pre ktoré je určený: klubom plným mladých ľudí. 

Najlepšia skladba – Yak 

4. Porsche Boy Z domu preč

Štvrté miesto v rebríčku najlepších slovenských rapových albumov v roku 2022 si pre seba získal Porsche Boy vďaka albumu s názvom Z domu preč, ktorý vydal pod hlavičkou Universal Music. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 127575 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia