Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Ensana.
10. decembra 2022 o 9:30
Čas čítania 1:54
Sponzorovaný obsah

Pred vyhorením ti tvoje telo dáva varovné signály. Pomôcť môže relaxačný pobyt a dostatok oddychu

Pred vyhorením ti tvoje telo dáva varovné signály. Pomôcť môže relaxačný pobyt a dostatok oddychu
Zdroj: Unsplash/Tim Gouw
ZAUJÍMAVOSTI DUŠEVNÉ ZDRAVIE ZDRAVIE
Uložiť Uložené

V 5-hviezdičkovom hoteli Thermia Palace bude prioritou, aby si sa zbavil nahromadeného stresu.

V ideálnom prípade by mali do Vianoc vyhorieť všetky štyri sviece na adventnom venci a nie ty. Zisti, ako zabojovať s pocitom, že syndróm vyhorenia sa začína pomaly, ale isto týkať aj teba. Nenazýva sa syndrómom len tak pre nič za nič. Skladá sa z množstva navonok nesúvisiacich príznakov, ktoré v konečnom dôsledku neovplyvňujú len pracovný výkon, ale aj súkromný život.

stres, práca, vyhorenie, povinnosti
Zdroj: Shutterstock

Nie je to bežná únava

Medzi prvé príznaky syndrómu vyhorenia, ako zrejme správne tušíš, patrí vyčerpanie. No nie je to taká tá štandardná únava, z ktorej sa jednoducho vyspíš. Je to únava, ktorá je zmesou pocitov zbytočnosti, neužitočnosti, frustrácie či straty záujmu. Je to únava, ktorá pochádza z neschopnosti skoncentrovať sa aj na pomerne bežné pracovné úlohy a z pocitu neustáleho vnútorného tlaku. Ten sa síce po skončení pracovného dňa čiastočne stratí, no hneď ráno pred odchodom do práce sa tento neodbytný pocit opäť prebudí.

Nie je to len o zamestnaní

Syndróm vyhorenia sa však nemusí týkať len práce. Vyhorieť sa totiž dá v rôznych oblastiach života. Fenoménom sú vyhorené mamičky na materskej či partneri v preexspirovaných vzťahoch, ktoré drží pohromade už len akýsi zvyk. Syndróm vyhorenia zvykne spolu so všetkými nepríjemnými príznakmi, ako sú poruchy spánku či trávenia, zmiznúť, keď nastane zmena v oblasti, ktorá ťa do tohto stavu dostala, a posunieš sa ďalej.

Thermia Palace
Zdroj: Thermia Palace

Dopraj si oddych skôr, ako ti to prerastie cez hlavu

Najčastejšie sa prejavy vyhorenia začnú ako naschvál kumulovať koncom roka. Iste, možno si hovoríš, že je predsa normálne cítiť sa vyčerpane práve v blížiacom sa období sviatkov, ktoré sľubujú dlhoočakávaný oddych. Oveľa lepšou možnosťou však bude dopriať si oddych skôr, než ti to vyčerpanie prerastie cez hlavu.

Máme pre teba tip na jedno miesto, kde budeš môcť vypustiť všetok stres, kde sa prostredníctvom vzácnych prírodných zdrojov zrelaxuješ a kde sa o teba postarajú tak, že sa tvoje vyčerpanie rozpustí niekde medzi Bahniskom, Zrkadliskom a Grand restaurant. Nič viac od teba v 5-hviezdičkovom hoteli Thermia Palace nebudú očakávať. Papučky, župan, veľa spať, dobre jesť, a ako by klasik z takmer vianočného filmu S tebou mě baví svět povedal: „Rochniť sa.“ A to na úrovni... najvyššej.

Thermia Palace
Zdroj: Thermia Palace

Ensana Health Spa Hotels ťa aj v predsviatočnom období privíta v perle secesie – najexkluzívnejšom kúpeľnom hoteli na Slovensku. Jeho povesť však hranice republiky prekračuje už viac ako sto rokov. To je zárukou, že sa investícia do luxusného oddychu naozaj oplatí. Točiť sa okolo zázračnej vody a bahna, ktorými sa Piešťany pýšia, by asi bolo zbytočné. Azda ani niet krajana, ktorý by Kúpeľný ostrov nepoznal.

Thermia Palace
Zdroj: Thermia Palace

No poznať je len prvým schodíkom do paláca oddychu. Ďalším môže byť klik na ich stránku a fanfáry zaznejú v momente, keď si svoj predsviatočný pobyt v Thermia Palace rezervuješ. Nech pred týmito sviatkami u teba naozaj mierumilovne horia len sviece na venci, nežne blikajú svetielka na stromčeku a teba namiesto vyhorenia pohltí pokoj a relax z pobytu v najznámejších slovenských kúpeľoch.

chcem si oddýchnuť
Domov
Zdieľať
Diskusia