Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 11:34
Čas čítania 1:42
Tímea Krauszová

Kontroverzná Hailey Bieber je na svetovom zozname Forbes 30 pod 30. Ľudia sa v komentároch búria, vraj profituje z postavenia

NEWS REBRÍČEK SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na zozname sú aj známe mená zo sociálnych sietí, vrcholoví športovci, podnikatelia či ľudia zo školstva a zdravotníctva.

Magazín Forbes zverejnil svoj tradičný zoznam inšpiratívnych mladých ľudí. Každý rok vyzdvihne 30 lídrov a podnikateľov do 30 rokov naprieč niekoľkými kategóriami, dohromady na rok 2023 píšu o 600 osobnostiach z oblastí ako umenie, film, šport a iné. Ide o ľudí, ktorí napriek ťaživej realite tohto roka dávajú dôvod veriť v svetlejšie zajtrajšky, uvádza Forbes na svojej stránke. Medzi nimi sú aj Hailey Bieber či Sydney Sweeney.

Dostať sa na zoznam nie je jednoduché

Toto je v poradí 12. prestížny zoznam a finálnu šesťstovku vyberali z viac ako 12-tisíc adeptov. Redaktori a editori Forbesu spolu s nezainteresovanými porotcami (medzi nimi Joe Jonas či Bobbi Brown) hodnotili kreativitu, vynaliezavosť či spoločenský vplyv jednotlivých kandidátov. 

Hailey Bieber (26) ocenili predovšetkým za jej prácu na kozmetickej značke Rhode. Opisujú ju ako supermodelku, ktorá najskôr prepožičiavala svoju tvár značkám ako Jimmy Choo, Levi’s a Saint Laurent. Teraz však preberá kontrolu nad svojou budúcnosťou práve cez svoju firmu, ktorá má na čakačke na produkty až 700-tisíc ľudí. Značke sa darí a tržby v tomto roku by mali dosiahnuť osemcifernú sumu, hoci Bieber nechcela číslo konkretizovať.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Bieber bola v posledných rokoch stredobodom pozornosti, najskôr vďaka vzťahu a svadbe so spevákom Justinom Bieberom a neskôr práve kvôli svojej značke Rhode Skin. Tú dokonca žalovala módna značka Rhode za to, že im ukradla názov a použila ho pre svoju firmu. Podľa Vanity Fair jej napokon súd povolil pokračovať v používaní názvu. Za meno bojovala, pretože je to jej stredné meno, rovnako tak stredné meno modelkinej matky.

V komentároch pod príspevkom Forbes však jej nominácia v prestížnom rebríčku vyvolala pobúrenie. Ľudia ju obviňujú z rodinkárstva a nazývajú ju „nepo baby“ (nepotické bábätko, teda niekto, kto profituje zo svojho postavenia a dostal sa na svoju pozíciu vďaka sieti príbuzných a priateľov).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Forbes (@forbes)

Do výberu 30 pod 30 sa dostala aj herečka Sydney Sweeney (25), ktorá tento rok získala aj dve nominácie na Grammy za svoje postavy v seriáloch Euphoria a The White Lotus. Je krásna, talentovaná a pracovitá a jej snahu Forbes ocenil. Čoskoro ju uvidíme aj vo filme Madame Web z univerza Spider-Man.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Forbes (@forbes)

V kategórii hudba je niekoľko známych latino tvorcov: do úzkeho výberu sa dostali Anitta (29), Rauw Alejandro (29) aj Becky G (25). Vďaka úspešnému účtu na Tiktoku sa sem prepracovala aj basistka Blu DeTiger, ktorá okrem druhého štúdiového albumu pracuje na spolupráci s Fender a Budweiser a vytvárajú kolekciu NFT. Práve spojenie vášne a biznisu jej napokon získalo miesto v top 30.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Rebríček zvýrazňuje aj prácu ľudí v zdravotníctve, energetike, vo vzdelávaní či v ekonomických sektoroch vrátane kryptomien. Všetkých laureátov nájdeš na webe Forbesu.

Domov
Zdieľať
Diskusia