Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 0:49
Martin Mičuda

Pompézny kabriolet s nádhernými krivkami a luxusným interiérom. Takto vyzerá novinka od Genesisu

Pompézny kabriolet s nádhernými krivkami a luxusným interiérom. Takto vyzerá novinka od Genesisu
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GENESIS
Uložiť Uložené

Štúdia luxusného kabrioletu naznačuje budúce smerovanie elektrických modelov značky Genesis.

Genesis, teda luxusná odnož značky Hyundai, dala na trh veľký počet úplne nových modelov. Súvisí to najmä s expanziou na nové trhy vrátane nášho, kde chcú Kórejci konkurovať etablovaným, predovšetkým nemeckým konkurentom. Charakteristickým znakom modelov Genesis je netypická čelná časť, ktorá kombinuje rozdelené svetlá (tzv. Two-Line) a rozmernú, smerom dole sa zužujúcu masku (tzv. Crest Grille).

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Podobne bude vyzerať nový model, koncept X Convertible. Jeho exteriér má ešte čistejšie línie, ktoré majú podľa automobilky reprezentovať atletickú eleganciu. Skutočne pompézny kabriolet tak vyzerá nádherne, obzvlášť s vytiahnutými blatníkmi, nízkou siluetou strechy a elegantnými tvarmi. Luxusný punc umocňuje pevná skladacia strecha, ktorá je zasklená, vďaka čomu bude mať posádka krásny výhľad na oblohu.

Genesis, X Convertible,
Zdroj: Genesis

Ladné krivky má aj interiér, kde je cítiť, že ide zatiaľ o koncept. Miesto vodiča obopína výbežok palubnej dosky, ktorý ho tak oddeľuje od spolujazdca. Celú jeho plochu vypĺňa klenutý displej prechádzajúci až do stredového tunela, kde ho zakončuje štartovacie tlačidlo a fyzický volič prevodovky. Vnútro v konfigurácii 2 + 2 zdobia kvalitné materiály a luxusné detaily.

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

Ťažko predpokladať, či Genesis X Converible prejde do sériovej podoby. Jeho zaslepená maska však predznamenáva elektrický pohon (parametre značka nešpecifikuje), no a práve s ním má kórejská automobilka v blízkej budúcnosti veľké plány, takže na sériové vyhotovenie možno nebudeme musieť dlho čakať.

Genesis, X Convertible,Genesis, X Convertible,Genesis, X Convertible,Genesis, X Convertible,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia