Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2013, 12:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!

TECH LEXUS
Uložiť Uložené

Japonský Lexus čoraz viac predstavuje automobily, ktoré šokujú svojím agresívnym nadčasovým dizajnom, čoho dôkazom je aj tento nový crossover.

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!

Japonský Lexus čoraz viac predstavuje automobily, ktoré šokujú svojím agresívnym nadčasovým dizajnom, čoho dôkazom je aj tento nový crossover NF-NX.

 

Frankfurt bude miestom, kde svoje novinky prinesie aj Lexus. Ten za posledné obdobie prináša jednu novinku za druhou. Najnovšie to bol model IS, ktorý bol predstavený akýmsi dizajnovým šokom. To sme však ešte ani len netušili, aké eso vytiahnu Japonci z rukáva teraz. Je ním model NF-NX, na ktorý svet už nejaký ten piatok čaká, keďže ho samotná automobilka už dávnejšie avizovala. V konečnom dôsledku i tak mešká, keďže obľúbené kompaktné SUV má už skoro každá konkurenčná automobilka vo svojom portfóliu a nejedna už dokonca i v druhej generácii.

Samozrejme fotografie, na ktoré sa pozeráte, zachytávajú len koncept, čiže ešte potrvá, kým vôbec príde v sériovej podobe. Tá by (dúfam) mala prísť v o čosi konzervatívnejšom dizajne, kedže ten momentálny je naozaj skôr kontroverzný. Nechýba ostrá, dravá predná maska (A.K.A. mucholapka), ktorá si v miernejšej podobe našla svoje miesto v spomínanej novej generácii IS-ka. Zaujímavo sú riešene blatníky, ktoré tvorí ochranný plast. Zadná náprava pritom ako keby z karosérie doslova vyčnievala. Do akej miery sa dané línie zachovajú, je teda otázne, ale po príchode ďalšieho extrémistu, Nissanu Juke, sme pripravení už asi na všetko.

Lexus si vyzdvihuje použitý lak, nakoľko vďaka špeciálnemu odtieňu karosérie automobilu, pôsobí akoby bola tvorená z jedného kusu kovu. Interiér vyzerá ešte futuristickejšie a je teda každému jasné, že takéto niečo ešte dlho nekúpite. Našťastie! Nuž, koniec-koncov, tešiť sa určite budeme môcť na hybridný pohon, ktorý je s touto automobilkou úzko spätý.

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!

Lexus NF-NX: Japonský luxusný postrach!
Domov
Zdieľať
Diskusia