Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. októbra 2022, 16:30
Čas čítania 4:57
Dominik Vetrák

So samurajskými nindža hrami sa roztrhlo vrece. Toto je 10 najočakávanejších hier z mytologickej Číny a Japonska

TECH NINJA A SAMURAJSKÉ HRY
Uložiť Uložené

Herné štúdiá vyrábajú desiatky samurajských hier. Tieto z nich budú najlepšie.

Samurajská hra Ghost of Tsushima bola nesmierne úspešná a vydláždila cestu pre ďalšie podobné projekty. Priznal to aj jeden zo šéfov štúdia Rya Ga Gotoku (séria Yakuza a Judgment), ktorý povedal, že úspech tejto hry na PlayStation ich presvedčil o tom, že môže fungovať aj ich remake Yakuza Ishin s názvom Like a Dragon: Ishin. 

Zrazu je však samurajských a nindža hier nesmierne veľa. Je jasné, že niektoré z nich začali vznikať ešte pred úspechom Ghost of Tsushima. Tak či onak, v súčasnosti vytvárajú rôzne herné štúdiá množstvo titulov z prostredia nielen feudálneho Japonska, ale celkovo so zameraním sa na nindžov, samurajov, príšery a mystické svety, v ktorých má hlavné slovo katana. My sme vybrali 10 takýchto titulov, na ktoré sa tešíme najviac. 

Odporúčané
RECENZIA: A Plague Tale Requiem je adept na hru roka (PS5) RECENZIA: A Plague Tale Requiem je adept na hru roka (PS5) 17. októbra 2022, 20:00

1. Rise of the Ronin

Tvorcovia zo štúdia Team Ninja (Nioh séria) tento rok prekvapili fanúšikov s odhalením novej značky. Ide o akčné RPG odohrávajúce sa v otvorenom svete Japonska v 19. storočí. Rise of the Ronin je historická hra. Aj keď v nej nebudú príšery, tvorcovia dostali voľnosť pridať do hry niekoľko nereálnych elementov, aby bola zábavnejšia. Budeš môcť napríklad plachtiť vzduchom ako Ezio v Assassin’s Creed 2. 

Kľúčom hrateľnosti sú súboje s nepriateľmi. Ako môžeš vidieť v traileri, súboje budú o dosť bláznivejšie ako napríklad v titule Ghost of Tsushima. Zatiaľ nevieme, či bude titul rovnako náročný ako séria Nioh, ale rozhodne to nebude ľahká hra. Vyjsť má v roku 2024 na PS5, pričom ju vyvíjajú už od roku 2015.

2. Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja v súčasnosti vytvára dve veľké AAA tituly a oba vyzerajú parádne. Na rozdiel od The Rise of Ronin, Wo Long bude fantasy akčná hra. Priprav sa tak na veľkolepé súboje s bosmi, obrovskými príšerami a silami zla.

Ak si vyskúšal demo hry, dobre vieš, že to bude poriadne pekelná a náročná jazda. Ako obyčajní nepriatelia, tak bosovia budú veľkým nebezpečenstvom a zabiť ťa môže úplne každý. Wo Long má vyjsť v roku 2023 pre Xbox Series X/S a PC a v deň vydania zároveň aj na službe Game Pass. 

3. Like a Dragon: Ishin (Yakuza Ishin)

Ide o remake hry Yakuza: Ishin, ktorá vyšla pre PS3 a PS4 v roku 2014, ale tvorcovia ju nikdy nevydali mimo Japonska a nespravili ani jej preklad. Vo februári 2023 si ju však na PS4 a PS5 budú môcť vďaka anglickým titulkom zahrať všetci hráči.

Ide o akčnú hru o samurajoch zasadenú do 19. storočia, v ktorej historické osobnosti nahradili postavy z obľúbenej série Yakuza. Uvidíš tak obľúbencov ako Kiryu, Majimu a ďalších. Hrateľnosť bude podobná ostatným hrám zo série Yakuza, ale namiesto zbraní a bejzbaliek sa budeš oháňať mečmi.

Samozrejmosťou je už tradičný seriózny príbeh plný bizarných a vtipných momentov, ako to v tejto sérii dobre poznáme. V roku 2023 a 2024 vyjdú celkovo tri nové Yakuza hry. 

4. Black Myth: Wu Kong

Tvorcovia z čínskeho štúdia Game Science hru postavili na základe známej čínskej legendy o opičom kráľovi Wukongovi, jednej z hlavných postáv skvelého príbehu Cesta na západ. 

Titul má úžasne efekty, rôzne farebné, svetelné odrazy, magické svetlá a podobne. Skvelo sa pozerá aj na ohnivé útoky a obzvlášť obdivuhodná je hustota zalesnenia a zelene. Hlavná postava Opičí kráľ sa môže transformovať do viacerých podôb s rozličným štýlom útokov a celkovej hrateľnosti.

Každá postava má vlastnú súpravu špeciálnych pohybov, čo skvelo demonštruje samotné video z hrania. Súčasťou príbehu budú aj súboje s veľkými bosmi a príšerami, ktoré ti dajú poriadne zabrať. Našťastie, hlavná postava má v rukáve množstvo trikov, ktoré súboje nielen zjednodušia, ale výrazne zvýšia ich atraktivitu oproti ďalším podobným hrám. Black Myth zatiaľ nemá stanovený dátum vydania ani platformy. 

5. Where Winds Meet

Veľkolepá čínska fantasy hra nás zoznámi s magickým svetom. Na každom kroku uvidíš niečo unikátne a čarovné, ale častokrát aj nebezpečné. Hlavná postava, za ktorú budeme hrať, sa bude musieť rozhodnúť, či bude čestná a poctivá, alebo prepadne zlosti a zafarbí svoj meč do červena.

Dej sa bude odohrávať na konci 10. storočia v Číne. Hrdina bude mať nadprirodzené schopnosti, ako napríklad beh po vode či saltá vo vzduchu. K dispozícii bude aj množstvo rôznorodých útokov ako na diaľku, tak nablízko. Titul nemá dátum vydania ani presné platformy, s určitosťou vyjde na PC. 

6. Code: To Jin Young

Čínsky konglomerát Tencent to s videohrami myslí vážne. Jeden zo svojich ďalších titulov od vývojárskeho štúdia Lightspeed Studios založili na populárnej značke Jin Yong Wuxia, ktorá je v Ázii nesmierne populárna.

Má ísť o akčný titul s obrovským otvoreným svetom plným súbojov s nebezpečnými ľuďmi. Pri pohľade na hrateľné zábery máme od tohto projektu vysoké očakávania. Animácie súbojov nám trochu pripomínajú film Crouching Tiger, Hidden Dragon. Očakávaj tak prehnane nereálne súboje, kde postavy letia vzduchom niekoľko metrov a sú nesmierne rýchle. 

7. Faith of Danschant: Hereafter

Čínske štúdio Beijing Joyfun vytvorilo titul podľa čínskej mytológie, čo je cítiť aj v prezentovaných záberoch. Hereafter je pokračovanie akčného RPG z roku 2017. Vyjsť má v roku 2023 na PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a PC. Štýlovo pôjde o akčnú „rezačku“ (hack’n’slash).

Hrať budeme za dospelého kapitána špeciálnej jednotky, ktorý má nadprirodzené schopnosti. V ukážke nižšie prenasleduje akési stvorenie, ktoré unieslo dieťa. Cestou stretne viacero mýtických nepriateľov, no tí zistia, že ho nič nedokáže zastaviť. 

8. Assassin’s Creed 

O tomto projekte vieme najmenej. Nemá zatiaľ ani poriadne meno. Spoločnosť Ubisoft ho oznámila spoločne s ďalšími hrami zo série Assassin’s Creed. Japonská časť odohrávajúca sa vo feudálnom Japonsku má kódové označenie Red a vyvíja ju tím zodpovedný za Assassin’s Creed Odyssey.

Hrať budeme za samuraja/asasína, a ak sa šéfovia z Ubisoftu budú držať svojich sľubov, tento diel série už nebude obsahovať klasický príbeh zo súčasnosti. Ten by mal byť dostupný samostatne vo svete Assassin’s Creed Infinite. Budúce hry zo série by sa už mali zamerať len na historický príbeh a postavy, pričom dej zo súčasnosti bude už len v spomínanom projekte Infinite. 

9. Meifumado

Na rozdiel od všetkých ostatných hier v tomto rebríčku má Meifumado pixelový výtvarný štýl a 2D formát, takže sa pohybuješ len doľava, doprava hore a dole. Je to akčná záležitosť o bojovníkovi v prostredí inšpirovanom japonskou históriou a mýtmi. Príbeh sa však nebude odohrávať v minulosti, ale v postapokalyptickej budúcnosti.

Tvorcovia sa pri dizajnoví hrateľnosti zamerali okrem akcie aj na RPG prvky. Zo všetkých spomínaných hier má táto najmenšie šance vyjsť. Jej tvorcovia totiž potrebujú ďalšie peniaze na jej dokončenie, takže ak ich v tom chceš podporiť, klikaj sem.

10. Wild Hearts

Ak sa ti páči séria Monster Hunter, Wild Hearts je pre teba prakticky istou kúpou. Je od štúdia Omega Force, tvorcov Dynasty Warriors. Podobne ako v Monster Hunter, aj tu budeš hľadať a zabíjať veľké a malé monštrá roztrúsené po obrovskom otvorenom svete s fantasy elementmi. Príšery môžeš loviť sám, alebo spolu s ďalšími hráčmi.

Hra má v traileroch skvelý soundtrack a už na pohľad zábavnú hrateľnosť plnú akcií a šialených útokov. Wild Hearts vyjde 13. februára 2023 pre Xbox One, Series X/S, PS4/PS5 a PC. 

Bonus: Lost Soul Aside

Túto hru začal vytvárať jediný človek, no napokon si na pomoc prizval ďalších. Jeho tím však stále tvorí len hŕstka tvorcov, a tak trvá dokončenie hry až príliš dlho. Ak sa však môžeme odraziť od zverejnených trailerov, to čakanie bude stáť za to. Už tradične môžeš čakať akčný, veľkolepý kúsok s fantasy prvkami. 

P. S. Je takmer isté, že vývojári zo štúdia Sucker Punch pracujú na pokračovaní titulu Ghost of Tsushima. Ak je to skutočne tak, mohli by ho odhaliť už o niekoľko mesiacov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia