Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. septembra 2022, 21:43
Čas čítania 1:13
Peter Vnuk

Smart telefón či televízor asi máte. Smart prsteň vám pomôže zlepšiť kondičku a spánok

Smart telefón či televízor asi máte. Smart prsteň vám pomôže zlepšiť kondičku a spánok
Zdroj: ouraring.com
TECH FITNES KVALITA SPÁNKU SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Smart prstene Oura nosia aj osobnosti ako princ Harry alebo zakladateľ Twitteru Jack Dorsey. Aj profesionálni športovci využívajú ich funkcie.

Spoločnosť Oura (celým názvom Oura Health), ktorá vznikla v roku 2013 vo Fínsku, chce zlepšovať ľuďom život. Tretia generácia prsteňa, ktorý vyrába, dostala názov Horizon a prichádza prvýkrát s dokonale okrúhlym tvarom a novým variantom vo farbe ružového zlata. Predošlá verzia prsteňa dávala najavo svojím tvarom, resp. malou plošinkou, ako by mal byť na prste otočený. Nový Oura Gen3 Horizon je však dizajnovo celkom uhladený.

Sledovanie športových aktivít nie je žiadna novinka. Využívame na ne smartfóny, smart náramky aj smart hodinky. Prsteň je však oveľa pohodlnejšie riešenie a zmestia sa doň senzory srdcového tepu, teploty či okysličenia krvi.

Najmä v oblasti sledovania kvality spánku má tento doplnok jednoznačnú výhodu, keďže niektorým používateľom môže prekážať nechať si na ruke nasadené hodinky či náramok počas celej noci. Oura Gen3 Horizon nie je oveľa hrubší v porovnaní s bežným prsteňom, takže by v spánku nemal spôsobovať žiadne nepohodlie.

7 dní bez nabíjania

Týždňová výdrž batérie je príjemný údaj a každodenné nabíjanie, ktoré poznáme z oblasti smartfónov, tu teda nebude potrebné. Výrobca vylepšil senzory a okrem podrobnejšieho sledovania kvality spánku a zdravotných údajov svojho majiteľa by malo byť zariadenie schopné do určitej miery aj predpovedať ich ďalší vývoj. Napríklad fázu menštruačného cyklu na základe vzostupu a poklesu telesnej teploty.

Rozmermi a hmotnosťou sa Oura Ring Gen3 prakticky zhoduje so svojím predchodcom. Konštrukcia je z titánu a výrobca sa rozhodol pre dokonale okrúhly povrch, ktorý spôsobuje, že prsteň pôsobí ako klasický šperk, a to bez toho, aby bolo nutné obetovať časť funkcionality.

Odporúčané
Umelá inteligencia tvrdí, že má city a dušu. Google tvrdí, že to tak nie je Umelá inteligencia tvrdí, že má city a dušu. Google tvrdí, že to tak nie je 29. septembra 2022, 16:30

Na webe výrobcu si možno smart prsteň objednať a cena sa zásadne odvíja od zvolenej farby. Nový variant vo farbe rose gold je najdrahší a stojí 576 eur. Z piatich verzií je najlacnejšia strieborná za 367 eur. Tí, ktorým by nevyhovoval nový okrúhly dizajn Horizon, si môžu objednať aj o čosi lacnejší variant Heritage, ktorý však neobsahuje farbu rose gold.

Domov
Zdieľať
Diskusia