Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
7. septembra 2022 o 9:30
Čas čítania 5:49
Ema Stanovská

Už si jedol burger v holičstve? Profesionálny barber a majiteľ úspešného food trucku otvorili Remeslo, ktoré spája dva rôzne svety

Už si jedol burger v holičstve? Profesionálny barber a majiteľ úspešného food trucku otvorili Remeslo, ktoré spája dva rôzne svety
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Predná časť prevádzky patrí burgerom, vínu a káve, zadná časť holiacemu strojčeku a vode po holení. Majitelia prevádzky Remeslo hovoria, že tento koncept je ich kríž aj požehnanie – prirodzene totiž vyvoláva kontroverziu.

Nájdem si v burgeri vlas? A môžem jesť, kým ma strihajú? Majitelia barbershopu a burgrárne v jednom hovoria, že tieto otázky dostávajú najčastejšie. Nad nezvyčajným konceptom ľudia prirodzene dvíhajú obočie. 

„Je to náš kríž aj požehnanie, pretože to, prirodzene, vyvoláva kontroverziu bez toho, aby sme spravili niečo škandalózne,“ hovorí Maroš Ihnát, majiteľ úspešnej siete barbershopov MMG Barbers a spoluzakladateľ Remesla. „Keďže dať si burger v holičstve je pre ľudí niečo nezvyčajné, viac sa o nás bavia.“

V Remesle ti spravia fresh cut aj burger so šampanským.
V Remesle ti spravia fresh cut aj burger so šampanským. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Prevádzka na frekventovanej Laurinskej ulici láka už zvonka vtipnými nápismi: „Vyholiť žemľu“, „Podstrihnúť croissant“ či „Víno po holení“. Predná časť patrí smash burgerom, vínu a káve, zadná časť – oddelená sklenenými dverami – holiacemu strojčeku a vode po holení. Kuchár s holičom sa však za celý deň nestretnú ani raz.

Prevádzka láka už zvonka vtipnými nápismi: „Vyholiť žemľu“, „Podstrihnúť croissant“ či „Víno po holení“.
Prevádzka láka už zvonka vtipnými nápismi: „Vyholiť žemľu“, „Podstrihnúť croissant“ či „Víno po holení“. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Majitelia hovoria, že po dvoch mesiacoch si držia skóre nula percent vlasov v jedle. „Vieme, že ak by sa to stalo, bol by to veľký problém, preto si na to dávame pozor. Ak porovnám túto prevádzku s našimi ďalšími jedenástimi holičstvami, tu je úroveň hygieny posunutá na úplný iný level,“ vysvetľuje Maroš Ihnát s tým, že šanca, že by si si našiel v burgeri vlas, je rovnaká ako v akejkoľvek inej reštaurácii. 

Na hygienu si tu vraj dávajú mimoriadne záležať, barbershop je oddelený od kuchyne sklenenými dverami.
Na hygienu si tu vraj dávajú mimoriadne záležať, barbershop je oddelený od kuchyne sklenenými dverami. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

„Na street food festivaloch ľudia sedia na chodníku a nik tam hygienu nerieši,“ dopĺňa spoluzakladateľ prevádzky Andrej Križan, ktorý v roku 2017 otvoril prvý food truck Chef´s Truck v Trnave.

V Refresheri za teba pravidelne navštevujeme nové, zaujímavé prevádzky, aby si vedel, kam ísť na dobrú večeru, kávu či koláč. Ak nás v tom chceš podporiť, staň sa členom klubu Refresher+. Všetky články z bratislavskej gastroscény nájdeš pod témou Gastro Bratislava.

„Nemôžem, ladím si žemľu“

Maroš Ihnát a Andrej Križan sú dlhoroční kamaráti, dnes už švagrovia. Obaja spolu vyrastali a vyvíjali sa v tom, čo im šlo najlepšie – Maroš po skončení školy pracoval vo veľkom prestížnom kaderníctve Pierrot a neskôr stál pri zrode úspešnej siete barbershopov MMG Barbers. Dnes má na starosti dvanásť holičstiev v šiestich slovenských mestách, vlastnú barberskú akadémiu a československé majstrovstvá v barberingu.

Maroš Ihnát (vľavo) vlastní úspešnú sieť barbershopov MMG barbers.
Maroš Ihnát (vľavo) vlastní úspešnú sieť barbershopov MMG barbers. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Andrej varil v reštaurácii Karlov dvor v Cíferi a neskôr v 4-hviezdičkovom hoteli vo švajčiarskom Davose. Po práci často nešiel s ostatnými na pivo, ale ostával v kuchyni a „ladil si žemľu“, ako sám hovorí. Už vtedy si pripravoval koncept, ktorý napokon otriasol ulicami Trnavy. V reštaurácii dokonca prehovoril manažéra, aby na nejaký čas zaradili do ponuky burger.

Kým sa manžel so synom strihajú, žena si dá kávu. Potom sa všetci traja spoločne navečerajú. Remeslo ponúka priestor aj na takéto menej tradičné rodinné stretnutia.
Kým sa manžel so synom strihajú, žena si dá kávu. Potom sa všetci traja spoločne navečerajú. Remeslo ponúka priestor aj na takéto menej tradičné rodinné stretnutia. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

„Popri práci vo Švajčiarsku som chodil na Slovensko a pripravoval food truck. Chcel som, aby bol môj odchod plynulý a neostali sme bez príjmu,“ vraví Andrej. V roku 2017 vyšlo do ulíc prvé auto s burgermi a sendvičmi. Pre veľký úspech čoskoro pribudli ďalšie dva food trucky a Chef´s Truck sa stal miestnou legendou.

Andrej Križan (vpravo) vlastní dnes už tri food trucky Chef´s Truck.
Andrej Križan (vpravo) vlastní dnes už tri food trucky Chef´s Truck. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Päťročný pôrod

Obaja sa pravidelne stretávali a vzájomne sa tešili z remesla toho druhého – Maroš ho strihal, Andrej mu varil. Prvotný impulz na spoločné podnikanie prišiel ešte v roku 2016, keď Maroš hľadal so svojím tímom inšpiráciu v Amsterdame. Navštívili tam podnik Cut Throat, ktorý spájal barbershop s burgrárňou a pivárňou.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo trvalo otvorenie prevádzky až päť rokov.
  • Z akého dôvodu sa rozhodli kombinovať burgery s vínom a šampanským.
  • Či nemali obavy zo záplavy „burgerovej“ konkurencie v hlavnom meste.
  • Ako chutí ich najlepší burger a bao.
  • Ktorý projekt v spolupráci s devínskymi potravinami Od našich im vôbec nevyšiel.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120896 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia