Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2022, 9:02
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová TASR

Festival Uprising 2022: Takto vyzerá lineup plný reggae, hip-hopu a DnB. V akom čase vystúpia interpreti?

HUDBA UPRISING FESTIVAL
Uložiť Uložené

Uprising sa od svojho vzniku v roku 2008 rozrástol na najväčší stredoeurópsky festival zameraný na reggae.

Na bratislavských Zlatých pieskoch sa v piatok začína festival Uprising. Na jubilejnom 15. ročníku privíta aj kapely, ktoré sú držiteľmi ceny Grammy, a predstaví sa aj česko-slovenská scéna. Festival trvá dva dni a má štyri hlavné stage a niekoľko menších. Vystrieda niekoľko žánrov od reggae cez ska, dancehall, latino a hip-hop až po dubstep a DnB.

Timeline interpretov podľa času, v ktorom vystúpia, nájdeš na tomto odkaze.

uprising festival
Zdroj: Facebook/Uprising Festival

Medzi headlinerov patria držitelia Grammy a jamajské legendy Morgan Heritage, ktorí na hlavnom pódiu vystúpia v piatok o 21.30. Vystrieda ich De La Soul, slávne trio spájajúce rap, hip-hop, jazz a funk, ktoré vystúpi v piatok o 23.30.

V sobotu sa môžeš tešiť na austrálsky fenomén Dub FX o 21.30. Na festival prijali pozvanie aj bosnianska kapela Dubioza Kolektiv, britská drum and bass ikona Roni Size, americké latino hip-hop hviezdy Delinquent Habits či roots reggae matador Max Romeo.

Z domácich interpretov sa na tohtoročnom Uprisingu v sobotu predvedú Medial Banana, Boy Wonder či Marko Damian. V nedeľu zažiaria Tina a Moja reč v sprievode živej kapely či Tamara Kramar.

Odporúčané
Tamara Kramárová: Vždy odmietam, keď sa chce otec za mňa prihovárať. Hodlám uspieť v hudbe svojou zásluhou, nie priezviskom Tamara Kramárová: Vždy odmietam, keď sa chce otec za mňa prihovárať. Hodlám uspieť v hudbe svojou zásluhou, nie priezviskom 24. júna 2021, 9:30

Zoznam všetkých interpretov, ktorí vystúpia na festivale Uprising, nájdeš na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia