Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Lidl.
1. septembra 2022, 10:30
Čas čítania 1:55
Sponzorovaný obsah

Lidl vytvorí multifunkčné parky, kde môžeš grilovať s kamošmi a aj športovať. Zahlasuj za svoje mesto.

ZAUJÍMAVOSTI LIDL SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ambasádorom nového projektu sa stal Daniel Hevier.

Lidl sa päť rokov aktívne venoval projektu Žihadielko. Spolupracoval s mestami po celej krajine a spoločne sa im podarilo vybudovať 50 moderných detských ihrísk. Po úspechu Žihadielka sa spoločnosť rozhodla vytvoriť multifunkčný mestský park pre všetky generácie – Čistinku, ktorej ambasádorom sa stal známy slovenský spisovateľ Daniel Hevier. Ďalej sa dozvieš, ako to celé bude vyzerať a prečo by v tvojom meste Čistinka nemala chýbať.

zisti viac

Útočisko pre všetkých

Lidl Čistinka je navrhnutá ako mestský park, ktorý budú tvoriť štyri moduly. Prvou časťou je multifunkčné ihrisko, ktoré využiješ na basketbal, futbal, volejbal či stolný tenis a nebude chýbať ani workoutová zóna. Keď po tréningu alebo hre vyhladneš, využi s kamošmi gril pod prístreškom. Vo zvyšných častiach Čistinky sa zabavia aj tí najmenší. Celkovú atmosféru oázy pokoja dotvorí množstvo zelene a lavičiek, podľa Daniela Heviera „to bude jedna báseň“. Tvoju predstavivosť usmerní nasledujúce video:

Základné rozloženie parku pozostáva z troch častí s výmerou 12 x 12 metrov a z ihriska s rozlohou 15 x 15 metrov. V jednotlivých mestách budú Čistinky vyzerať trocha inak, pretože každá vznikne s ohľadom na konkrétny pozemok a lokalitu

Zahlasuj za svoje mesto

O tom, ktoré mestá (v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti) sa zazelenajú Čistinkami, rozhodnú v hlasovaní zákazníci Lidla. Súťaž prebieha od 15. augusta do 25. septembra. Počas tohto obdobia dostaneš za každý dvadsaťeurový nákup kartičku s kódom, ktorý zadáš na webe Lidla a podporíš tak svoje mesto. Mestá sú rozdelené podľa počtu obyvateľov do piatich kategórií a z každej vzíde jeden víťaz. Čistinky privítajú svojich prvých návštevníkov už budúce leto.

Rozloha Čistinky je viac ako dvojnásobná v porovnaní so Žihadielkom, hodnota jedného mestského parku je 180-tisíc eur. Lidl oslovil všetky slovenské mestá, mestské časti a obce, v ktorých má predajňu, s ponukou súťaže. Záujem prejavilo 92 lokalít. Je medzi nimi aj tá tvoja? Klikni na web a zisti správnu odpoveď.

hlasuj za svoje mesto
lidl, čistinkalidl, čistinkalidl, čistinkalidl, čistinka
Zobraziť galériu
(9)

Ambasádorom projektu je známy slovenský spisovateľ Daniel Hevier. Jeho básne, rozprávky pre deti a texty slávnych slovenských piesní prepájajú generácie, rovnako ako to plánujú robiť Čistinky. „Zaujala ma aktivita spoločnosti Lidl, ktorá ponúka slovenskej verejnosti Čistinky – miesta, kde sa stretávajú ľudia, kde sa športuje, relaxuje, rozvíjajú sa vzťahy... Preto som rád prijal svoju účasť v tomto projekte a napísal niekoľko veršov do televíznych spotov. A keď pribudnú ďalšie mestá alebo obce, rád napíšem ďalšie básničky. Už teraz si robím na to ,čistinku‘ na svojom spisovateľskom stole,“ povedal Daniel Hevier.

Jeho tvorbu si možno pamätáš už z detských čias, napísal diela Vianočná pošta, Psí tridsiatok, Safari, Nám sa ešte nechce spať, Naši ježkovia a mnoho ďalších. Z poézie pre dospelých ti možno budú známe básničky Motýlí kolotoč, Sedemnásťtisíc smiešnych sonetov či Elektrónkový klaun. Na literárnu tvorbu sa ti asi ťažšie spomína, no určite poznáš aspoň jednu slovenskú pesničku, ktorú napísal Daniel Hevier, patria medzi ne Ľudia nie sú zlí (I.M.T. Smile), Líška (Jana Kirschner) alebo Držím ti miesto (Team).

Domov
Zdieľať
Diskusia