Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. augusta 2022, 17:07
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Ženevský autosalón sa budúci rok uskutoční, no paradoxne ho nebude hostiť Ženeva

Ženevský autosalón sa budúci rok uskutoční, no paradoxne ho nebude hostiť Ženeva
Zdroj: GIMS
TECH
Uložiť Uložené

Geneva International Motor Show 2023 sa budúci rok uskutoční v hlavnom meste Kataru.

Automobilové veľtrhy to vďaka pandémii nemajú posledné roky vôbec ľahké, práve naopak. Až na pár výnimiek prakticky žiaden z relevantných svetových autosalónov od roku 2020 neotvoril svoje brány a inak to nie je ani v prípade azda najznámejšieho podujatia.

Autosalón v Ženeve privítal svojich účastníkov vo veľkolepom Palexpe naposledy v roku 2019 a jeho osud bol posledné roky veľmi nejasný. Záujem nielen divákov, ale aj samotných vystavovateľov totiž o takéto podujatia z roka na rok klesá, a preto sa čoraz viac hovorilo o tom, že ženevský veľtrh skončí úplne.

Organizátori ohlásili, že v roku 2023 sa ženevský autosalón opäť uskutoční, a to dokonca v dvoch etapách – prvá tradične v Ženeve vo februári, zatiaľ čo druhá premiérovo v novembri v Katare. Ani tento scenár však nakoniec neplatí. GIMS (Geneva International Motor Show) sa budúci rok uskutoční, ale len v hlavnom meste Kataru.

autosalón v Ženeve,
Zdroj: Refresher/martinzmartina

Organizátori sa odvolávajú na súčasnú globálnu situáciu, či už ide o ekonomiku, alebo geopolitiku, a takisto aj na obavy z pandémie. Mnohé značky, ktoré sa v Ženeve chystali vystaviť svoje novinky, nie sú v dôsledku aktuálnej situácie schopné potvrdiť svoju účasť. Ako hovoria organizátori, samotné riziká prevažujú nad príležitosťami, ktoré tento veľtrh dokáže ponúknuť. Budúci rok sa tak tradičný autosalón premiérovo odohrá v meste Dauha, kam sa azda vráti niekdajšia sláva automobilových veľtrhov.

Domov
Zdieľať
Diskusia