Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2022, 12:05
Čas čítania 1:44
Dominik Vetrák

Remake The Last of Us Part 1 ukázal hrateľnosť a oslnivú grafiku. Hráčov však sklamala zastaralá hrateľnosť a dizajn

Remake The Last of Us Part 1 ukázal hrateľnosť a oslnivú grafiku. Hráčov však sklamala zastaralá hrateľnosť a dizajn
Zdroj: PlayStation
TECH THE LAST OF US PART 1
Uložiť Uložené

Pozri si 10-minútový trailer a zisti, čo všetko tvorcovia do novej verzie hry pridali.

Štúdio Naughty Dog a Playstation odhalili 10-minútové video zobrazujúce remake hry The Last of Us z roku 2013. Remake s názvom Part 1 vyjde 2. septembra 2022 pre PS5 a neskôr aj pre PC. 

Najväčšou zmenou je vizuál, úroveň detailov a prepracované prostredia. Part 1 vyzerá omnoho krajšie ako remaster verzie dostupný na PS4 a aj PS5. Tvorcovia zmenili aj modely postáv, aby viac zodpovedali ich veku a výzoru z The Last of Us: Part II. Z vizuálneho hľadiska ide o obrovský skok. 

Hrateľnosť sa však veľmi nezmenila. Vývojári pri odhalení hry tvrdili, že ide o novú hru od základu prepracovanú pre PS5, pričom ponúkne prerobený súbojový systém a umelú inteligenciu. Súbojový systém je však identický tomu z pôvodnej hry z roku 2013.

Vývojári vylepšili umelú inteligenciu, čo odprezentovali aj vo videu, ale súboje a základná hrateľnosť ostáva nezmenená. Rovnaké ostali aj všetky animácie a dizajn levelov. 

Hráči čakali, že remake ponúkne minimálne také isté prvky hrateľnosti ako druhá časť z roku 2020. V dvojke si dokázala hlavná postava Ellie ľahnúť do vysokej trávy a skryť sa, uhýbať sa šípom a úderom nepriateľov, vtesnať sa do úzkych priestorov a skákať. Joel, za ktorého hráme v jednotke, nič také nedokáže.

Odporúčané
10 vecí ktoré neznášame na videohrách: nudné a roztiahnuté open-worldy, miniatúrne titulky či nepreskočiteľné cutscény 10 vecí ktoré neznášame na videohrách: nudné a roztiahnuté open-worldy, miniatúrne titulky či nepreskočiteľné cutscény 10. marca 2023, 14:30

Hráči dúfali aj v upravený a vertikálny dizajn levelov (rovnako ako v dvojke). Chýba aj detailnejšia brutalita, dorozumievanie nepriateľov a útočné psy. Hráči sú sklamaní, že novšia hra ponúka horšiu hrateľnosť ako staršia verzia. Na nezmenenú hrateľnosť upozorňujú aj herné weby Dualshockers, The Game Pressure či The Gamer.

Čo je teda v remaku oproti pôvodnej verzii nové?

  • Technológia motion matching, vďaka ktorej si systémy v hre vyberajú ideálne animácie pre pohyb, ktorý sa chystáš s postavou urobiť. Postavy sa tak hýbu autenticky.
  • Vylepšená umelá inteligencia nepriateľov a Ellie.
  • Vylepšený fotomód a pridanie speedrun módov (mód, ktorý ti meria čas, za ktorý hru prejdeš) a permadeath módov (ak ťa zabijú, ideš celú hru odznova).
  • Možnosť odomknúť si nové oblečenie pre postavy.
  • Celú plejádu prístupových možností, ako si hru upraviť a zľahčiť.
  • Remake ponúka zvukový opis scén pre nepočujúcich a množstvo vylepšení pre zdravotne ťažko postihnutých.
  • Prepracovaná fyzika a viac deštrukcie.
  • Lepšia technická úroveň s 4K a 60fps, rýchle načítavanie a 3D zvuk.
  • Lepšie ovládanie skrz možnosti revolučného ovládača Dualsense.

Niektorí hráči si myslia, že tvorcovia sa len snažia vyžmýkať značku, keďže hra stojí 80 eur, čo je o 10 eur viac, ako stála pri vydaní pôvodná hra. Navyše, v remaku nebude multiplayerová časť s názvom Factions. Zaplatíš tak viac za menej obsahu. Na druhej strane bude súčasťou remaku aj DLC s názvom Left Behind. 

Domov
Zdieľať
Diskusia