Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. júla 2022, 16:05
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Z Tesly odchádza významný manažér slovenského pôvodu. Elon Musk mu za prácu verejne poďakoval na Twitteri

NEWS ELON MUSK SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Rodák zo Slovenska Andrej Karpathy viedol oddelenie umelej inteligencie a mal na starosti automatizované riadenie.

Z automobilky Tesla odchádza vysokopostavený manažér slovenského pôvodu Andrej Karpathy, ktorý svoj odchod z firmy oznámil na Twitteri.

Na starosti mal rozvoj umelej inteligencie v rámci automatizovaného riadenia. Spoločnosť Tesla pritom už pred časom v tejto oblasti avizovala personálne zmeny. Karpathy päť rokov riadil početný tím skúsených vedcov, ktorí sa špecializovali na strojové učenie. 

Podľa CNBC Karpathy viacerých v spoločnosti Tesla svojím odchodom prekvapil, navyše neuviedol ani konkrétne dôvody, prečo sa rozhodol svoje miesto opustiť.

Na sociálnej sieti Twitter iba stručne popísal svoju prácu v Tesle. „Bolo mi veľkým potešením pomôcť Tesle dosiahnuť jej ciele za posledných 5 rokov a bolo ťažké rozhodnúť sa odísť,“ napísal.

Dodal, že v rozvoji systému autopilot sa im podarilo urobiť dôležité kroky vpred. „Teším sa, že výnimočne silný tím bude pokračovať v tomto trende.“

Portál Financial Times upozorňuje, že aj keď rozvoj umelej inteligencie v Tesle pokročil, spoločnosť nenaplnila pôvodné plány, podľa ktorých chcel mať zakladateľ Elon Musk zo svojich áut v horizonte najbližších rokov automatizované taxíky.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Karpathyho príspevok na Twitteri nazbieral za pár hodín obrovské množstvo interakcií, keďže naň reagoval aj samotný zakladateľ spoločnosti Elon Musk

„Ďakujem za všetko, čo si pre spoločnosť Tesla urobil. Bolo mi cťou pracovať s tebou,“ napísal Elon Musk na Twitter rodenému Slovákovi Andrejovi Karpathymu.

Domov
Zdieľať
Diskusia