Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. júla 2022, 18:33
Čas čítania 1:17
Adam Novosad

Do sopky Vezuv spadol 23-ročný turista, lebo si chcel pri ústí krátera spraviť selfie

NEWS SPRÁVY ZO SVETA TALIANSKO ZRANENIA
Uložiť Uložené

Sprievodcovia v Taliansku museli turistu vyslobodiť z krátera dlhým lanom.

Americký turista spadol do krátera sopky Vezuv, keď si robil selfie a vyšmykol sa mu z rúk mobilný telefón. Turista Philip Carroll sa na známu sopku vybral so svojimi dvoma rodinnými príslušníkmi, no cestou na vrchol vo výške takmer 1 300 metrov nad morom odignorovali zákaz vstupu na chodník vedúci ku kráteru, informuje NBC News.

Američania svoju túru začali v mestečku Ottaviano pod sopkou, odkiaľ dokráčali až na vrchol. Cestou však zabočili na chodník, ktorý je pre turistov neprístupný, na čo upozorňovali viaceré značky. Po dokráčaní k vrcholu si chcel Carroll spraviť selfie pri sopečnom kráteri, ale mobil sa mu vyšmykol z ruky a spadol do krátera.

Američan sa rozhodol, že si mobil z okraja sopky vytiahne, no pošmykol sa a spadol do krátera. Pád našťastie nedopadol tragicky, lebo Carroll sa do sopky zošmykol len niekoľko metrov. Z krátera sa však už nedokázal vyšplhať naspäť na vrchol.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

„Táto rodina sa na vrch vybrala cestou, ktorá je pre turistov zatvorená, stojí pred ňou bránka s nápisom ‚Zákaz vstupu‘,“ konštatuje šéf turistických sprievodcov na Vezuve Paolo Cappelli. Sprievodcovia na vrchu sopky dokonca videli, ako Carroll padá do krátera pomocou ďalekohľadu zo svojho stanoviska na opačnej strane sopky.

Za toto konanie čelí rodina policajnému vyšetrovaniu, turistu zatkla miestna polícia hneď po vyslobodení a ošetrení.

Podľa Cappelliho mal americký turista obrovské šťastie, pretože keby po pár metroch svoj pád nezastavil, zrejme by v kráteri spadol do hĺbky až 300 metrov, odkiaľ by ho už zrejme nebolo možné vytiahnuť. V tomto prípade sa našťastie podarilo turistu vytiahnuť pomocou dlhých lán. 

Američan si pri páde privodil len ľahšie zranenia, pretože zo sopky odchádzal z doudieraným a doškrabaným chrbtom, rukami aj nohami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia