Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 9:04
Čas čítania 1:00
Ema Stanovská

VIDEO: Takto sa Juraj Slafkovský tešil z draftu NHL. „Ani som nepočul svoje meno. Triasol som sa a mal som husiu kožu“

NEWS DRAFT NHL 2022 HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ NHL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský hokejista sa novinárom priznal, že bol zaskočený, keď generálny manažér Montrealu Kent Hughes oznámil jeho meno.

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens.

Slovenský hokejista sa novinárom priznal, že bol zaskočený, keď generálny manažér Montrealu Kent Hughes oznámil jeho meno.

„Myslím, že som ani nepočul svoje meno. Počul som len ,Slovensko‘ a potom som zostal v šoku. Už som ani nepočúval. Triasol som sa a mal som husiu kožu. Bol to pre mňa neuveriteľný moment,“ citovala ho oficiálna stránka Canadiens.

V rozhovore pre televíziu ESPN povedal, že to bol výnimočný moment: „Nevedel som odhadnúť, čo sa stane, a teraz je to realita. Je to proste neuveriteľný zážitok – pre mňa, pre moju rodinu, Slovensko a všetkých, ktorí ma podporujú.“

Odporúčané
Juraj Slafkovský je draftovou jednotkou NHL 2022. Šimona Nemca si z druhého miesta vybralo New Jersey Devils Juraj Slafkovský je draftovou jednotkou NHL 2022. Šimona Nemca si z druhého miesta vybralo New Jersey Devils 8. júla 2022, 1:29

ESP o Slafkovskom píše ako o útočníkovi, ktorý „mal len 17 rokov, keď ho vybrali do slovenského olympijského tímu v roku 2022, no napriek tomu vynikal nad očakávania“.

Najvyššie draftovaným Slovákom doposiaľ bol Marián Gáborík, ktorého si v roku 2000 vybrala z 3. miesta Minnesota Wild. Až do tohtoročného draftu platilo, že najvyššie draftovaného útočníka aj obrancu v jednom roku mala iba Kanada. Teraz to prekonala slovenská dvojica, pripomína portál Športky.

Mohlo by ťa zaujímať:
Aj v Chorvátsku môžeš vo vode naraziť na žraloka, hovorí expert. Nebál by som sa ich, väčšina je neškodná, upokojuje dovolenkárov
Pohoda 2022: Toto je line-up festivalu Pohoda. V akom čase vystúpia interpreti?
Šofér Fordu preletel okolo radaru priamo v obci rýchlosťou 106 km/h. Dávajte si pozor, lebo bude neskoro, varujú policajti
Domov
Zdieľať
Diskusia