Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 1:29
Čas čítania 0:56
Ivan Koribanič

Juraj Slafkovský je draftovou jednotkou NHL 2022. Šimona Nemca si z druhého miesta vybralo New Jersey Devils

Juraj Slafkovský je draftovou jednotkou NHL 2022. Šimona Nemca si z druhého miesta vybralo New Jersey Devils
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT DRAFT NHL 2022 HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ NHL ŠIMON NEMEC SLOVENSKO USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hokejový útočník Juraj Slafkovský ovládol tohtoročný draft NHL.

Výber tohtoročnej draftovej jednotky NHL patril tímu Montreal Canadiens. Kanadské mužstvo siahlo hneď na úvod po 18-ročnom slovenskom útočníkovi Jurajovi Slafkovskom.

Slovenský útočník tak prepísal históriu slovenského hokeja. Najvyššie draftovaným Slovákom doposiaľ bol Marián Gáborík. Toho si v roku 2000 vybrala z 3. miesta Minnesota Wild.

Medzi najväčších adeptov na prvé miesto patril okrem Juraja Slafkovského aj Kanaďan Shane Wright.

Odporúčané
Ako vyzeralo detstvo Juraja Slafkovského? Profesionál na ľade, excelentný študent a skvelý kamarát do partie Ako vyzeralo detstvo Juraja Slafkovského? Profesionál na ľade, excelentný študent a skvelý kamarát do partie 8. júla 2022, 10:00

Hneď po tom, čo Montreal oznámil meno Juraja Slafkovského, nasledovalo vrúcne objatie Slováka s jeho rodičmi, ktorí sedeli hneď vedľa neho na tribúne.

Po úvodnej ceremónii sa prostredníctvom videa prihovoril k Slafkovskému aj obranca Zdeno Chára. Ten Slafkovskému pogratuloval k historickému úspechu.

Voľba draftovej dvojky padla tento rok na klub New Jersey Devils. „Diabli” senzačne siahli po ďalšom Slovákovi, tentoraz po obrancovi Šimonovi Nemcovi.

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Nitrianskemu odchovancovi tipovali draftoví experti umiestnenie v rámci TOP 5. To sa napokon aj naplnilo.

Nemec je tak novým spoluhráčom Tomáša Tatara, ktorý takisto pôsobí v New Jersey. „Bol som prekvapený. Bolo to naozaj úžasné. Už keď sme boli s Jurajom Slafkovským deti, tak sme snívali o drafte do NHL,” povedal Šimon Nemec bezprostredne po drafte.

„Je to skvelý večer pre týchto mladých hráčov. A takisto aj pre slovenský hokej,” povedal reprezentačný tréner U21 Ivan Feneš. „Juraja čakajú aj hodiny francúzštiny,” zasmial sa na záver.

Najlepšiu draftovú trojicu uzavrel Američan Logan Cooley, ktorého si vybrala Arizona Coyotes. Shane Wright napokon obsadil 4. miesto. Siahol po ňom nováčik z NHL Seattle Kraken.

Domov
Zdieľať
Diskusia