Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 11:34
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík TASR

Zákaz vyvesovania dúhových vlajok presunú poslanci na september. Vraj bude mať potom väčšiu šancu na úspech, myslí si Tomáš Taraba

POLITIKA GYÖRGY GYIMESI LGBT+ SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Navrhovatelia chcú počkať, kým sa situácia v koalícii trochu upokojí.

Návrh, ktorým chcú poslanci zakázať vešanie dúhových vlajok na štátnych budovách, presúvajú poslanci na septembrovú schôdzu. Podľa jedného z navrhovateľov Tomáša Tarabu bude mať vtedy zákon väčšiu šancu na úspech. Dohodol sa o tom s druhým navrhovateľom György Gyimesim (OĽANO).

„Súčasná situácia vo vládnej koalícii dnes vytvára vyšší predpoklad, že by zákon mohol získať vyššiu podporu aj v radoch poslancoch koalície v septembri,“ myslí si Taraba. Gyimesimu mnohí poslanci vyčítali, že návrh podal spolu s Tomášom Tarabom z opozície. Predseda vlády Eduard Heger Gyimesiho žiadal, aby návrh stiahol.

Anketa:
Chcel by si, aby tento návrh prešiel?
Áno.
Nie.
Áno.
32 %
Nie.
68 %

Keď návrh predložili, poslanca Györgyho Gyimesiho ohľadom homofóbie v relácii V politike konfrontoval moderátor Richard Ríder, ktorý zároveň spravil verejný coming out a priznal sa, že aj on je homosexuál. Gyimesiho sa otvorene spýtal, čo má proti gejom a otázku stiahol aj na seba.

Dírer si myslí, že vešanie dúhových vlajok by malo zostať výhradne na individuálnej voľbe jednotlivcov ako vyjadrenie solidarity. „Ja teraz nepotrebujem, aby sa zaviedol zákon o povinnom vyvesovaní dúhových vlajok, to nie. Ale keby chcel nejaký štátny úrad vyjadriť solidaritu s gay ľuďmi, ktorí s nimi pracujú, alebo s akýmikoľvek inými, tak nech to pokojne urobí. No na to nepotrebujeme zákon. Rovnako ako nepotrebujeme zákon, ktorý by to zakazoval,“ povedal v rozhovore pre Refresher.

Odporúčané
Richard Dírer o coming oute na TA3: Stálo to za to. Napriek tomu, že svoju sexuálnu orientáciu vnímam ako súkromnú vec (Rozhovor) Richard Dírer o coming oute na TA3: Stálo to za to. Napriek tomu, že svoju sexuálnu orientáciu vnímam ako súkromnú vec (Rozhovor) 22. júna 2022, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia