Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2022, 20:03
Čas čítania 1:01
Martin Adam Pavlík

Ospravedlnenie Igora Matoviča by malo v prvom rade smerovať celému Slovensku, reaguje SaS na výzvu ministra financií

Ospravedlnenie Igora Matoviča by malo v prvom rade smerovať celému Slovensku, reaguje SaS na výzvu ministra financií
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
POLITIKA IGOR MATOVIČ POLITIKA RICHARD SULÍK SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Podľa lídra strany Richarda Sulíka si Matovič berie akúkoľvek kritiku osobne, aj keď ide o holé fakty.

Ako sme informovali, Igor Matovič v sobotu na tlačovej konferencii spolu s premiérom Eduardom Hegerom oznámili, že chcú zamestnancom v štátnej správe vyplatiť tento rok jednorazovú pomoc 500 eur. Okrem toho minister financií v emotívnom prejave vyzval koaličného partnera, lídra strany SaS, aby mu odpustil predošlé vyjadrenia s cieľom uzmieriť sa a spojiť sa znova pre dobrú vec.

„Chcel by som poprosiť Riša Sulíka, poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe,“ povedal Matovič a vyzval SaS, aby podporila balíček pre zamestnancov verejnej správy. Hovorca strany odpovedal, že „sulíkovci“ si vedia predstaviť podporu jednorazovej finančnej pomoci zamestnancov v štátnej a vo verejnej správe, ak na to Matovič nájde kryté zdroje z tohtoročného rozpočtu. 

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Ako píše Denník N, večer už na slová Matoviča stihol zareagovať aj samotný Richard Sulík. „Ak by Igorovi Matovičovi záležalo na urovnaní vzťahov, tak by ocenil naše pondelkové rozhodnutie vrátiť sa na koaličnú radu a prestal by útočiť. Naopak, on po všetkých našich upozorneniach prelomil veto prezidentky s fašistami proti vôli dvoch koaličných partnerov a opakovane na nás útočil,“ napísal vo svojom stanovisku. 

„Máme veľkú trpezlivosť a pravidelne ustupujeme v záujme udržania tejto vlády a zabránenia návratu Smeru k moci. Igor Matovič však berie akúkoľvek kritiku osobne, hoci sme vždy hovorili len pravdu a holé fakty o tom, ako jeho balíček poškodí samosprávy a nepomôže tým, ktorí pomoc najviac potrebujú. Náš ďalší postup preto oznámime včas,“ dodal Sulík.

Na zmierenie medzi rozhádanými koaličnými partnermi to teda zatiaľ nevyzerá. Strana SaS navyše uviedla, že ospravedlnenie Igora Matoviča by malo v prvom rade smerovať celému Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia