Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
25. júna 2022, 12:23
Čas čítania 1:12

Igor Matovič prosí SaS o odpustenie: Poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Igor Matovič prosí SaS o odpustenie: Poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe
Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

Minister financií zároveň povedal, že on SaS odpúšťa všetky útoky a obvinenia z kolaborácie s fašistami.

Igor Matovič aj Eduard Heger spolu v sobotu na tlačovej konferencii poprosili koaličných partnerov zo strany Sloboda a solidarita o odpustenie a žiadajú, aby sa vrátili na koaličné rady, informuje Denník N.

Ráno N-ko avizovalo, že Richard Sulík neodišiel z koaličnej rady len fyzicky, ale aj virtuálne, pretože v piatok opustil aj chatovaciu skupinu Koaličná rada, ktorú majú politici v aplikácii Signal. „Keď sa vrátime na koaličné rady, vrátim sa aj do tejto komunikačnej skupiny,“ povedal minister hospodárstva.



„Chcel by som poprosiť Riša Sulíka, poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe,“ vyzval politického kolegu Igor Matovič. Zároveň však povedal, že si poctivo zrátal všetky útoky zo strany SaS, ktorej je Sulík lídrom. 

„Len od nedele do stredy to bolo 365 rôznych útokov, že kolaborujeme s fašistami a podobne. Áno, ja som potom tiež ich obvinil, že spolupracovali s fašistami, ale ľudia z toho nemajú nič. A potom budeme trucovať a nechodiť na koaličné rady,“ doplnil minister financií. Keďže je už rodinný balíček schválený, podľa Matoviča nemá ďalej zmysel sa obviňovať, kto hlasoval s fašistami.

Šéf SaS Richard Sulík.
Šéf SaS Richard Sulík. Zdroj: TASR/Pavol Zachar


„Odpustime si, ja tých 365 útokov odpúšťam. Chcel by som poprosiť kolegov z SaS, aby aj oni urobili gesto a odpustili nám. Urobme gesto ešte pred prázdninami. Poďme bojovať za obrovský balíček pre zamestnancov verejnej správy. Ospravedlňujem sa, ak som sa kohokoľvek dotkol,“ pokračoval minister financií.

Loptička je teda teraz na strane SaS. Matovič spolu s premiérom Eduardom Hegerom na tlačovke v sobotu vyhlásili, že chcú zamestnancom v štátnej správe vyplatiť tento rok jednorazovú pomoc 500 eur. Celkovo by malo ísť o balík pomoci vo výške 200 miliónov eur. 

Strana SaS už stihla reagovať. Podľa jej hovorcu Ondreja Šprláka si vie si predstaviť podporu jednorazovej finančnej pomoci zamestnancov v štátnej a vo verejnej správe, ak na to minister financií Igor Matovič nájde kryté zdroje z tohtoročného rozpočtu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia