Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 7:16
Čas čítania 0:28
Ema Stanovská

Ukrajinský parlament zakázal púšťať ruskú hudbu v médiách a na verejných miestach

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Platiť budú aj výnimky, ktoré určí ukrajinská tajná služba SBU.

Ukrajinský parlament schválil zákon, ktorý zakazuje púšťať ruskú hudbu v médiách a na verejných miestach ako sú autobusy, taxíky a podobne. Rozhlasové a televízne stanice tiež musia zvýšiť podiel ukrajinskej hudby vo vysielaní z 35 na 40 percent. Informujú o tom portály The Kyiv Independent a Pravda.

Odporúčané
Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky Šéf NATO Stoltenberg: Vojna Ruska na Ukrajine môže trvať roky 19. júna 2022, 12:08

Zákaz, ktorý úrady prijali v nedeľu 19. júna, sa týka verejného prehrávania hudby umelcov s ruským občianstvom, vrátane videoklipov. V prípade porušenia zákazu hrozí médiám pokuta vo výške 10 percent ich licenčného poplatku. 

Odporúčané
Poď na 3D prehliadku vojnou zničených miest. Mestá v „online múzeu“ navštívil aj Zelenskyj. Nemáte dosť rakiet, odkázal Rusom Poď na 3D prehliadku vojnou zničených miest. Mestá v „online múzeu“ navštívil aj Zelenskyj. Nemáte dosť rakiet, odkázal Rusom 19. júna 2022, 18:08

Obmedzenie sa nevzťahuje na umelcov, ktorí odsúdili ruskú inváziu na Ukrajinu. Zoznam umelcov, ktorých sa bude týkať táto výnimka, zostaví ukrajinská tajná služba SBU. Obmedzenia budú platiť až do oslobodenia všetkých okupovaných ukrajinských území a zastavenia ruskej agresie. 

Anketa:
Súhlasíš s týmto krokom?
Áno
Nie
Áno
45 %
Nie
55 %
Domov
Zdieľať
Diskusia