Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2022, 8:22
Čas čítania 0:52
Eduard Starkbauer TASR

Brazílska polícia identifikovala pozostatky britského novinára Doma Phillipsa. Zadržala aj údajného vraha a jeho brata

Brazílska polícia identifikovala pozostatky britského novinára Doma Phillipsa. Zadržala aj údajného vraha a jeho brata
Zdroj: Pexels/Tom Fisk/volně k užití
NEWS SPRÁVY ZO SVETA VRAŽDA
Uložiť Uložené

Polícia stále nepotvrdila prítomnosť pozostatkov brazílskeho antropológa.

Brazílska federálna polícia oznámila, že vďaka forenznej analýze oficiálne identifikovala telesné pozostatky britského novinára Doma Phillipsa, ktorý písal pre denník Guardian.

Jeho telo našla pochované v amazonskom pralese potom, ako sa v ňom stratil spolu s brazílskym antropológom Brunom Pereirom počas výpravy do údolia Javari v štáte Amazonas.

Brazílska polícia naďalej pracuje na identifikácii všetkých pozostatkov, keďže predpokladá, že medzi nimi môžu byť aj pozostatky Brazílčana Pereiru. Obaja muži pripravovali reportáž o juhoamerických indiánskych kmeňoch a nažive ich naposledy videli ešte v nedeľu 5. júna, keď sa plavili po rieke Itaguaí.

O násilnej smrti sa začalo špekulovať, keď presne o týždeň neskôr objavila polícia osobné veci mužov v blízkosti domu rybára Amarilda da Costu de Oliveiru. Ten sa už stihol k vražde zastrelením priznať a policajtov sám priviedol k improvizovaným čerstvým hrobom. V súvislosti s dramatickým zmiznutím dvojice zadržali okrem de Oliveiru aj jeho brata Oseneya. 

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

V odľahlom brazílskom regióne opakovane dochádza k prestrelkám medzi poľovníkmi, rybármi a príslušníkmi vládnych bezpečnostných zložiek. Vedie tadiaľ i hlavná trasa na prepravu kokaínu vyrobeného na peruánskej strane štátnych hraníc, ktorý sa potom pašuje do Brazílie, aby zásoboval tamojšie mestá alebo sa prepravoval do Európy.

Domov
Zdieľať
Diskusia