Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Piatok 7. 10. 2022 meniny má Eliška

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro - Testy

Test bratislavských ramenov do 15 eur: Kde rešpektujú tradíciu a v ktorom podniku nájdeš najlepšie ceny (+mapa)

Japonská rezancová polievka síce v našich končinách stále nedosahuje popularitu vietnamského Pho, aj u nás sa však nájdu poklady. Často na prekvapujúcich adresách.

Eduard Starkbauer
14. 8. 2022 9:30 Čas čítania: 5:06
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Test bratislavských ramenov do 15 eur: Kde rešpektujú tradíciu a v ktorom podniku nájdeš najlepšie ceny (+mapa)
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Gastro - Testy
0
Eduard Starkbauer
14. 8. 2022 9:30
Čas čítania: 5:06

Test bratislavských ramenov do 15 eur: Kde rešpektujú tradíciu a v ktorom podniku nájdeš najlepšie ceny (+mapa)

Japonská rezancová polievka síce v našich končinách stále nedosahuje popularitu vietnamského Pho, aj u nás sa však nájdu poklady. Často na prekvapujúcich adresách.

Eduard Starkbauer
14. august 2022, 9:30
Čas čítania: 5:06
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Test bratislavských ramenov do 15 eur: Kde rešpektujú tradíciu a v ktorom podniku nájdeš najlepšie ceny (+mapa)
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na Slovensku máme k lahodným horúcim miskám rezancových polievok blízko. Za ostatných pár rokov sme si nielen po opici zvykli sŕkať predovšetkým osviežujúci vietnamský vývar Pho. Hlavné mesto však ponúka aj čoraz rozmanitejšiu scénu podnikov špecializovaných sa na japonský ramen.

 

Ramen označuje typ pšeničných rezancov a každý zo šiestich bratislavských podnikov ponúka viacero verzií polievky a jedál, ktoré nesú ich meno. Ak si chceš skúsiť ramen uvariť sám, prečítaj si našu skvelú sériu podrobných receptov doplnených o fotografie. Vedz však, že základný vývar by si mal variť aspoň desať hodín.

 

Najbežnejší Shoyu ramen sa vyrába z kuracieho vývaru a sójovej omáčky. Shio ramen obsahuje redší kurací vývar a býva dochutený len soľou. Miso ramen je hustejší a vďaka miso paste z fermentovaných sójových bôbov aj plnší a výdatnejší. Hustejší a krémový Tonkotsu ramen se výraba z dusených bravčových kostí.

 

Pri niektorých bratislavských ramenoch si pochutnajú oči, pri iných chuťové bunky a pri tých najlepších oboje. V Refresheri milujeme rozmanitosť svetovej kuchyne a tešíme sa, že aj u nás vznikajú poctivé koncepty na vysokej úrovni. Ak podobne ako my rád vyrazíš za kvalitnou gastronómiou, predplať si službu REFRESHER+ a čítaj (nielen) naše gastro články bez obmedzení.

 

DISCLAIMER: Ramen má vo svojej ponuke čoraz viac podnikov, my sme sa však rozhodli navštíviť najmä tie, ktoré sa naň špecializujú a navyše ho ponúkajú v cene do 15 eur. Náš rebríček nemožno vnímať ako ucelený zoznam všetkých reštaurácií s ramenom na jedálnom lístku. Reštaurácie o našej návšteve nevedeli a účet sme si platili sami. 

 

6. EDO-KIN

Ramen Bratislava
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Pobočku pri Blumentáli (čítať hlasom Richarda Müllera), ktorá sídli v pekných priestoroch a ponúka príjemne zatienené patio aj široké výhľady cez sklenené steny, sme navštívili počas obedovej špičky. Zo stropu visiace desiatky červených lampiónov a vkusný interiér v nás podnecovali instagramovú náladu.

 

Panázijský franchise EDO-KIN ponúka naozaj všeličo, no nás zaujímali len štyri druhy načančaných ramen polievok, ktoré sa od seba líšia len druhom hlavného proteínu. Z ponuky vyberáme kačaciu a o dve eurá lacnejšiu tofu verziu. Vývar je vo všetkých polievkach hovädzí a identická je aj „obloha“ s nadrobno nasekanou hlivou, shitake a wakame riasami, ako aj chuťovo najfádnejšími a najrozvarenejšími rezancami z nášho výberu.

 

Ihneď po prvej lyžici EDO-KIN upodozrievame, že na Pho a Ramen používajú rovnaký výsostne číry a pomerne riedky vývar. Obalené a zľahka opražené tofu svoj kabátik rýchlo stráca a obnažuje svoju fádnosť. Kúsky kačacích pŕs sú, naopak, chutné a nechýba im ani príjemne mastná koža.

Ramen Bratislava
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Ramen v EDO-KINe, z ktorého sa najedia najmä vaše oči, si určite neobjednávaj, ak nie si pripravený zjesť za hrsť koriandru, neprekáža ti obyčajné nemarinované vajíčko alebo namiesto beztvárnosti očakávaš, tak ako my, nekompromisnejšiu tradičnú chuť.

5. Gonnsuke Ramen

Ramen Bratislava
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Do správne multikultúrneho foodcourtu, akým ten vo Freshmarkete rozhodne je, patrí aj solídny stánok s ramenom. Pri našej návšteve máme šťastie, v druhej polovici týždňa stoja v poobedňajších hodinách všetky rameny o 30 percent menej. Z pestrej ponuky deviatich polievok na rôznych bázach si vyberáme razantne sezamovo-pikantný Gonnsuke Tao-Tao, ako aj zmierlivo lahodné Sapporo miso.

 

Oba rameny stoja aj mimo zľavy do 10 eur a obsahujú tenšie rezance a polovicu nudného a príliš uvareného vajíčka. Miso ramen vábne rozmáča praženú cibuľku a poskytuje útočisko aj nezbednej kukurici a hrsti wakamame rias. Vývar v erárnych freshmarketových miskách nie je však dostatočne horúci na to, aby bravčové mäso v oboch polievkach stratilo svoj žilkovitý charakter.

 

Ramen, Bratislava
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Gonnsuke Ramen rozhodne neurazí, aj keď mu chýba údernosť a priamočiarosť tých najlepších podnikov. Je to dobrá voľba, ak sa sústredíš na pomer ceny a výkonu a rôzne verzie slušného ramenu chceš ochutnávať bez toho, aby si zbankrotoval.

Anketa:Zobraziť výsledky >Skryť výsledky >
Aký máš vzťah k ramen polievkam?
Ešte som neochutnal.Len zriedkavo.Potrpím si na dobrom ramene a rád si za kvalitu priplatím.Hlasovať
Ešte som neochutnal.30%
100 Hlasov
Len zriedkavo.19%
62 Hlasov
Potrpím si na dobrom ramene a rád si za kvalitu priplatím.52%
173 Hlasov

4. Kinka Ramen

Ramen, Bratislava
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Hneď dve prevádzky v „novom downtowne“ zabezpečujú Kinka Ramenu prísun korporátnych stravníkov. Rádio Vlna a pripravené donáškové tašky na centrálnom stole pri našom príchode o jednej poobede vonkoncom neprajú autentickej atmosfére.

 

Vyskúšaj predplatné
za 0,33
a čítaj všetko bez obmedzení
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOMUŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116750 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde v Bratislave ochutnáš ten najlepší ramen.
  • Ktorá prevádzka ponúka najlepší pomer výkon/cena.
  • Kde sa ti vajíčko doslova stratí pod paličkami.

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher/Eduard Starkbauer
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news
včera o 21:13
včera o 20:25
Ruskí hackeri útočili na slovenské weby. Chceli zhodiť stránku letiska či taxislužieb.
viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.