Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2022, 15:22
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Lavrov vyhlásil, že Rusko „nie je žiarivo čisté“. „Sme tým, čím sme, a nehanbíme sa za to,“ odkázal Západu

NEWS RUSKO SERGEJ LAVROV UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf ruskej diplomacie obhajoval inváziu na Ukrajinu v rozhovore pre BBC.

Podľa ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova sa Ruská federácia nehanbí za to, čím je. V novom rozhovore pre britskú televíznu stanicu BBC sa šéf ruskej diplomacie nechal počuť, že Rusko nespustilo žiadnu inváziu na Ukrajinu, ale naďalej opakuje, že ide výlučne o „špeciálnu vojenskú operáciu“.

„Nezačali sme inváziu Ukrajiny, začali sme špeciálnu vojenskú operáciu, pretože sme nemali vôbec žiadnu inú možnosť, ako Západu vysvetliť, že ťahať Ukrajinu do NATO je kriminálnym činom,“ obhajoval Lavrov ruskú agresiu voči svojej susedskej krajine.

Podľa Lavrova má Rusko svoje chyby, ale neznamená to, že sa na Ukrajine dopustilo omylu. „Rusko nie je žiarivo čisté. Rusko je tým, čím je. A nehanbíme sa ukazovať, kým sme,“ odkázal diplomat západným krajinám, ktoré sa snažia Ukrajinu zásobovať zbraňami aj muníciou, aby sa krajina mohla proti Rusku brániť.

Predstavitelia Organizácie Spojených národov, ktorí informujú svet o hrozivej situácii na Ukrajine, sú podľa Lavrova „pod tlakom Západu“. Západné krajiny podľa neho zneužívajú predstaviteľov OSN na šírenie „fake news“.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Domov
Zdieľať
Diskusia