Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2022, 17:30
Čas čítania 5:26
Richard Balog

Toto sú najhorúcejšie módne značky v roku 2022. Doplň svoj šatník o modely z dielní Aimé Leon Dore, ERL alebo Denim Tears

Toto sú najhorúcejšie módne značky v roku 2022. Doplň svoj šatník o modely z dielní Aimé Leon Dore, ERL alebo Denim Tears
Zdroj: New Balance
MÓDA BALENCIAGA LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER NEW BALANCE
Uložiť Uložené

Ak chceš vedieť, ktoré značky hýbu svetom módy, potom si na správnom mieste.

Pamätáš sa na obdobie, keď boli v kurze modely s logom značiek Pigalle alebo Supreme? Svet módy je rýchly a to, čo sme považovali  za fresh a zaujímavé pred niekoľkými mesiacmi, dnes v mnohých prípadoch nestojí za reč. 

Konkurencia je tvrdá a udržať si nastavenú latku, respektíve priniesť na trh niečo nové niekoľko sezón po sebe, je umením. V dnešnom článku sa pozrieme na najhorúcejšie módne značky v roku 2022, medzi ktorými nájdeš ostrieľaných hráčov typu New Balance či Louis Vuitton, ale aj novú generáciu návrhárov na čele s Elim Russellom Linnetzom. 

Týchto 8 značiek si zaslúži tvoju pozornosť a ich nákupom určite nič nepokazíš. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Rifle s dierami cez celý zadok aj odhalené krivky. Značka Mugler predstavila hriešnu kolekciu jar/leto 2022   Rifle s dierami cez celý zadok aj odhalené krivky. Značka Mugler predstavila hriešnu kolekciu jar/leto 2022 9. júna 2022, 17:30

Aimé Leon Dore

Ak ešte nepoznáš značku Aimé Leon Dore, mal by si to čo najskôr napraviť. Aktuálne ide o jedného z najvýraznejších hráčov na módnom trhu. Jeho kolekcie sú vypredané v priebehu niekoľkých minút. 

ALD založil Teddy Santis v New Yorku v roku 2014 s cieľom priniesť jednoduchý, ale pôsobivý dizajn, ktorý zobrazuje estetiku športovej kultúry a elegantnej módy v nadčasovom vyhotovení. V ponuke nájdeš nylonové nohavice, vlnené svetre aj bejzbalové šiltovky a univerzitné bundy s koženými rukávmi.

Aimé Leon Dore
Zdroj: Aimé Leon Dore

Značka od svojho vzniku predstavuje mužské kolekcie na obdobie jar/leto a jeseň/zima, ktoré rozdeľuje do viacerých blokov v limitovaných množstvách. Okrem toho predáva aj základné modely tričiek a mikín s vyšívanými nápismi, tepláky či doplnky s logom Aimé Leon Dore.

Santis postupne nadviazal partnerské vzťahy so známejšími značkami, ako napríklad New Balance, Woolrich alebo New Era, a podarilo sa mu tak osloviť širokú masu ľudí z rôznych sfér.

Od minulého roka je k dispozícii európsky online obchod, vďaka čomu nemusíš komunikovať s colným úradom ani platiť dodatočné poplatky. Ceny jednotlivých modelov sa pohybujú v rozmedzí od približne 80 eur za tričká s krátkymi rukávmi až po 700 eur v prípade zimných búnd. 

Aimé Leon Dore
Zdroj: Aimé Leon Dore

 New Balance 

Značka New Balance patrí medzi najvplyvnejších hráčov na trhu so športovým vybavením a vedenie spoločnosti sa pokúša presadiť aj v oblasti módy pre mladú generáciu nielen prostredníctvom nadčasových modelov tenisiek. 

Najlepším príkladom je divízia Made in USA, ktorú vedie Teddy Santis (zakladateľ  Aimé Leon Dore). Prvá kolekcia je ódou na pohodlnú športovú módu s puncom elegancie, ale aj surového streetwearu a my by sme privítali väčšinu modelov. Bohužiaľ, zatiaľ nie sú dostupné pre európsky trh. V rámci prezentácie sa predstavili interpreti Aminé či Jack Harlow. 

New Balance
Zdroj: New Balance

New Balance je v súčasnosti o krok vpred oproti konkurencii, a to aj vďaka ľuďom, ako sú Ronnie Fieg, Joe Freshgoods alebo Salehe Bembury, ktorí priniesli čerstvý vietor prostredníctvom spoluprác na modeloch tenisiek či oblečenia. 

Medzi najvyhľadávanejšie siluety s písmenom N na oboch stranách patria 2002R, ML725, 920, 990 či 991. Dostupné sú v množstve materiálových, respektíve farebných úprav a skvelo doplnia tvoje letné outfity. V tomto prípade si prídu na svoje muži aj ženy. 


 Louis Vuitton 

Louis Vuitton je synonymom slova luxus a na vrchole sa nachádza dlhšie ako všetky ostatné značky v (nielen) dnešnom výbere. Francúzsky módny dom stratil svojho umeleckého riaditeľa v závere minulého roka, ale odkaz Virgila Abloha žije ďalej a dôkazom sú nové modely a kolekcie s ikonickým monogramom z iniciálok názvu.  

Zosnulý návrhár priniesol zmenu a značku Louis Vuitton prispôsobil súčasnosti, keď luxusnú módu nenakupujú len aristokrati, ale aj mladí ľudia, ktorí túžia po kvalite v modernom dizajne. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Dôkazom Ablohovej geniality bolo všetkých sedem ready-to-wear kolekcií, ktoré predstavil, a aj keď neboli všetky modely podľa predstáv kritikov, udával trendy a inšpiroval ďalších kolegov. 

Modely, ktoré sme videli v roku 2022, respektíve sú určené na tohtoročnú letnú a zimnú sezónu, si nás získali svojou drzosťou v podobe strihov a tvarov, farebnou škálou aj grafickými motívmi. Ide o esenciu Ablohovho rukopisu. 

V prípade záujmu o jednotlivé produkty budeš musieť navštíviť jeden z obchodov v susedných štátoch alebo využiť služby osobného nákupcu. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

 ERL 

ERL predstavuje iniciály mena Eli Russell Linnetz – zakladateľa značky, ktorú milujú aj známe tváre vrátane Kid Cudiho či A$AP Rockyho. Hlavným poznávacím znamením jeho tvorby sú výrazné farby, lineárne či grafické motívy a neformálne strihy. 

Tridsaťjedenročný rodák z Kalifornie má za sebou mimoriadne úspešné obdobie, keď vyhral LVMH Karl Lagerfeld Prize a spolupracoval na kolekcii jar/leto 2023 módneho domu Dior. Šikovný návrhár predstavil svoju prvú ready-to-wear kolekciu len minulý rok. 

ERL
Zdroj: ERL

Eli Russell Linnetz hľadá inšpiráciu pri tvorbe vo svojom domovskom prostredí kalifornskej Venice Beach, v skejtbordovej kultúre alebo v univerzitných uniformách. Každú šancu, ktorú dostal, využil na 100 percent a nepochybujeme o tom, že už čoskoro sa zaradí medzi najvplyvnejších návrhárov.

Modely s logom ERL nájdeš v ponuke online obchodov ako Mytheresa, MR PORTER alebo Luisaviaroma. Ceny sú vyššie s každou sezónou, a preto nad kúpou dlho nerozmýšľaj. 

ERL
Zdroj: ERL

Balenciaga

Francúzska značka Balenciaga neponúka len bizarné návrhy, na ktoré sme sa pozreli v osobitnom článku. Kreatívny riaditeľ Demna Gvasalia svojou tvorbou búra všetky módne stereotypy a vďaka humoru posúva hranice vkusu, respektíve často aj nevkusu.

Dôkazom bola aj posledná kolekcia v spolupráci so športovou značkou Adidas Originals, ktorú módny dom odprezentoval v priestoroch newyorskej burzy. Gvasalia stavil kartu na kombináciu teplákových súprav, latexových masiek a obrovských kožených topánok, do ktorých sa zamiloval Kanye West Ye. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Medzi produktmi, ktoré sú dostupné v kamenných butikoch a v online obchode Balenciaga, nájdeš aj množstvo skvelých kúskov vrátane obuvi. Naším obľúbeným dizajnom tenisiek je minimalistická silueta s názvom Phantom, ktorá vychádza z bežeckých tvarov. Dostupná je vo viacerých farebných vyhotoveniach a stojí 650 eur. 

Rovnako zaujímavé sú aj modely vrchných vrstiev, široké nohavice a čerešničkou na torte sú slnečné okuliare. Na svoje si prídu muži a rovnako aj ženy.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

 Denim Tears 

Najmenej známa značka v dnešnom článku je dielom návrhára menom Tremaine Emory, ktorý okrem Denim Tears vedie aj ikonu streetwearu Supreme z pozície kreatívneho riaditeľa. 

Emory venuje obom projektom dostatok času a najnovšie nás potešil spoluprácou so značkou Levi’s pod hlavičkou Denim Tears, prostredníctvom ktorej priniesol rifľové modely s kontrastnou potlačou. 

Denim Tears
Zdroj: Denim Tears

Denim Tears vydáva produkty, ktoré vyzerajú dobre a vyvolávajú polemiku. Emory prostredníctvom jednotlivých návrhov poukazuje na spoločenské témy aj na historické javy, ako napríklad otroctvo. 

Produkty s logom mladej značky nosí napríklad hráč amerického futbalu Odell Beckham jr. aj raper A$AP Rocky, ktorý udáva trendy od začiatku svojej kariéry. V prípade záujmu skontroluj online obchod, v ktorom nájdeš širokú škálu modelov tričiek s krátkymi rukávmi, mikiny, ale aj pletené svetre a rifle.

Denim Tears
Zdroj: Denim Tears

 Rick Owens 

Módny princ temnoty Rick Owens sa pohybuje vo svete módy skoro 30 rokov a za ten čas predstavil množstvo skvelých a avantgardných kolekcií na prehliadkach, ktoré svojou netradičnosťou vždy vzbudzovali pozornosť.

V roku 2022 už stihol spoluprácu so značkami Converse, Champion aj s austrálskou kozmetikou Aesop. Najsvetlejším momentom boli modely tenisiek, ktoré Owens upravil podľa vlastných predstáv, s výnimkou mužskej ready-to-wear kolekcie určenej na obdobie jar/leto 2022.

Rick Owens
Zdroj: Rick Owens

Generácia Z miluje avantgardnú módu spod rúk amerického návrhára a jeho dlhoročnej partnerky Michèle Lamy najmä vďaka kreativite, hravosti a univerzálnosti modelov. Zásluhu na tom má aj speváčka Billie Eilish, ktorá sa predstavila v modeloch Ricka Owensa na odovzdávaní hudobných cien Grammy a takisto na oscarovej párty magazínu Vanity Fair. 

Rick Owens zostáva na vrchole súčasnej módy a nákupom modelov vrátane obuvi s jeho rukopisom neurobíš krok vedľa. Priprav sa na vysoké ceny. 

Rick Owens
Zdroj: Rick Owens

 Awake NY

Výber najhorúcejších módnych značiek v roku 2022 sme otvorili firmou so sídlom v New Yorku a rovnako ho aj uzatvoríme. Awake NY patrí medzi to najlepšie zo sveta streetwearu a v prípade, že patríš medzi fanúšikov Supreme alebo Palace Skateboards, prídeš si na svoje.  

Značka Awake NY oslavuje tento rok 10. výročie založenia a zachytáva jedinečného kultúrneho ducha, respektíve atmosféru New Yorku. Je odrazom rozmanitosti, ktorá definuje metropolu zo všetkých stránok vrátane módy. 

Awake NY
Zdroj: Awake NY

Zakladateľ značky Angelo Baque stavia pri tvorbe návrhov na kombináciu klasických a súčasných štýlov, čím vyzdvihuje estetickú nadčasovosť mesta z východného pobrežia Spojených štátov amerických. 

Baque so svojím tímom spolupracuje s lokálnymi umelcami na rôznych grafických motívoch a poukazuje na historicky dôležité okamihy, vďaka čomu je Awake NY viac ako módna značka, ide o komunitu. 

Ak hľadáš poctivú a originálnu streetwearovú značku, ktorú neuvidíš na každom kroku, produkty z dielní Awake NY sú správnou voľbou. Ceny sa pohybujú od 50 eur v prípade bavlnených tričiek s krátkymi rukávmi, vyše 130 eur za šortky až po približne 250 eur za pracovné bundy so zapínaním na zips. 

Awake NY
Zdroj: Awake NY
Odporúčané
10 najzaujímavejších párov tenisiek s cenou nad 300 eur  10 najzaujímavejších párov tenisiek s cenou nad 300 eur 7. júna 2022, 19:30
Domov
Zdieľať
Diskusia