Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 19:30
Čas čítania 3:51
Richard Balog

10 najzaujímavejších párov tenisiek s cenou nad 300 eur

10 najzaujímavejších párov tenisiek s cenou nad 300 eur
Zdroj: Dior
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Vychutnaj si pohľad na luxusné modely od značiek Dior, Valentino alebo Off-White™.

Tenisky sú našou obľúbenou témou v rámci módy viac ako dekádu. Vďaka spolupráci s online obchodom Footshop pravidelne tvoríme výbery najlepších párov od značiek Adidas, Nike, Puma alebo Vans, ale tentoraz sme sa pozreli na luxusné siluety s cenou nad 300 eur, vďaka ktorým budeš neprehliadnuteľný. 

Tešiť sa môžeš na model s nádychom minulosti od značky Off-White™, na bežecké krásky Dior aj na basketbalové línie spod rúk návrhára Pierpaoloa Piccioliho. Kategória luxusných tenisiek ponúka všetko a záleží len na tom, aký štýl preferuješ a koľko eur si ochotný minúť za obuv.

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie. 
Odporúčané
Najbizarnejšie produkty od módneho domu Balenciaga, ktoré sú aktuálne v predaji Najbizarnejšie produkty od módneho domu Balenciaga, ktoré sú aktuálne v predaji 2. júna 2022, 13:30

Off-White™ Out of Office Leather Sneakers

Virgil Abloh navrhol niekoľko zaujímavých modelov tenisiek pod hlavičkou vlastnej značky Off-White™, spomedzi ktorých sú tento rok jasnou voľbou všetky vyhotovenia siluety Out of Office. 

Abloh pri tvorbe návrhov vychádzal z klasickej tenisovej obuvi a stavil na jednoduchú farebnú schému bielej v kombinácii s červenou. Teniskám nechýba ani ikonické označenie, ktoré je v tomto prípade vyrobené z kože ako celý zvršok. Ako môžeš vidieť na produktovom zábere, silueta Out of Office vyzerá skvelo so širokými rifľami. Cena je 395 eur. 

Off-White™
Zdroj: MR PORTER

 Givenchy City Sport Leather Sneakers x Josh Smith 

Módne domy pravidelne spolupracujú s umelcami z rôznych sfér a vedenie značky Givenchy stavilo na Josha Smitha, ktorý upravil celú sériu produktov vrátane teplákových šortiek, mikín, rifľových súprav, tašiek či tenisiek. 

Náš obdiv si získal model tenisiek City Sport v bielom koženom vyhotovení s kontrastnou grafikou tekvice s vyrezávanou tvárou. Rovnako zaujímavo vyzerá aj monogram v tvare písmena G, ktorý je vyrazený na celom zvršku. Táto limitovaná záležitosť je k dispozícii za sumu 550 eur. 

Givenchy
Zdroj: MR PORTER

 Celine Homme Leather Low-Top Sneakers 

V kategórii minimalistických tenisiek, ktoré by sme privítali vo svojej zbierke, nechýbajú ani tieto biele kožené krásky od značky Celine. Návrhár Hedi Slimane nezostal nič dlžný svojej povesti a výsledkom je univerzálna obuv, ktorú ľahko skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka. Nezáleží na tom, či siahneš po voľných nohaviciach, rifliach alebo pohodlných teplákových šortkách, tieto tenisky vyzerajú dobre so všetkým.

Majú klasickú nízku siluetu, sú vyrobené z pružnej kože s perforáciou a stoja na gumenej podrážke s logom módneho domu. Ich cena je 550 eur. 

Celine Homme
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Phantom Sneakers

Návrhár Demna Gvasalia je génius aj napriek tomu, že množstvo jeho návrhov je bizarných a ťažko nositeľných pre bežnú populáciu. Dôkazom sú tenisky s názvom Phantom, ktoré vedenie módneho domu Balenciaga predstavilo v januári tohto roka. Ide o najzaujímavejšiu novinku v širokom portfóliu francúzskej značky.

Najvýraznejším prvkom siluety Phantom je zložitá mriežkovaná konštrukcia, ktorá vychádza z klasických bežeckých modelov. Vďaka priedušnému látkovému zvršku a odpruženej podrážke ide o ideálnu obuv na obdobie od začiatku jari do konca leta. Cena za základný variant je 650 eur. 

Balenciaga
Zdroj: MR PORTER

 Balenciaga Runner Sneakers

Pri teniskách z dielní módneho domu Balenciaga chvíľu zostaneme vďaka siluete s názvom Runner, ktorú sme prvý raz videli na nohách Justina Biebera v roku 2021. Masívny model bol najprv dostupný len v kamenných obchodoch Kith a spôsobil ošiaľ. Dnes je k dispozícii za 895 eur a stále je rovnako sexy.

Gvasalia sa pri tvorbe inšpiroval bežeckými modelmi z prelomu 80. a 90. rokov a tenisky Runner sú na prvý pohľad natoľko neatraktívne, až sú zaujímavé. Ak nemáš problém s pohľadmi okoloidúcich ľudí, dokážeme si ich predstaviť v kombinácii s voľnými nohavicami, ale aj so šortkami. 

Balenciaga
Zdroj: MR PORTER

 Dior B30 Sneakers 

Kim Jones vrátil značku Dior naspäť na vrchol odevného priemyslu a v rámci každej kolekcie predstaví desiatky skvelých kúskov, ktoré sú vypredané za niekoľko minút. Kreatívny riaditeľ módneho domu si tentoraz získal naše srdcia vďaka siluete tenisiek s názvom B30. 

Športový model Dior B30 je vlajkovou loďou novej kolekcie, a to vďaka ľahkému zvršku zo sieťoviny a syntetických tkanín, ktoré dopĺňa reflexné označenie CD z oboch strán aj na päte. Tenisky môžu byť v tvojej zbierke za sumu 890 eur. 

Dior
Zdroj: Dior

Golden Goose Dad-Star Distressed Leather Sneakers 

Plný počet bodov dávame aj týmto teniskám s ošúchaným efektom od značky Golden Goose, ktoré sú dostupné za 475 eur v online obchode MR PORTER. Nízka silueta Dad-Star na prvý pohľad pripomína modely s logom New Balance a ide o ideálneho spoločníka na každodenné nosenie. 

Každý pár týchto tenisiek je ručne vyčistený a zničený benátskymi remeselníkmi, aby vyzerali ako originálny vintage kúsok z obdobia 90. rokov. Sú vyrobené z kombinácie sieťoviny, semišu a hladkej kože a stoja na pružnej gumovej podrážke. Náš favorit v dnešnom výbere vzhľadom na všetky aspekty vrátane vzhľadu, kvality, funkčnosti aj ceny. 

Golden Goose
Zdroj: MR PORTER

 Louis Vuitton LV Trainers 

Dedičstvo Virgila Abloha zostane v kolekciách módneho domu Louis Vuitton dlhý čas a dôkazom sú aj tieto tenisky, ktoré sme videli prvýkrát počas prehliadky mužskej kolekcie na obdobie jeseň/zima 2021. Atraktívne sú aj v súčasnosti a budú niekoľko ďalších sezón. 

Model s jednoduchým názvom LV Trainers je vyrobený z teľacej kože a v tomto konkrétnom prípade nás baví nielen samotná silueta, ale aj farebná kombinácia bielej so zelenou, ktorú sofistikovane dopĺňa logo a fragmenty monogramu. K dispozícii sú za 950 eur v obchodoch módneho domu. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

 Valentino Roman Stud Quilted Leather Sneakers

Posledný pár tenisiek určený pre mužov v dnešnom výbere pochádza z dielní módneho domu Valentino. Návrhár Pierpaolo Piccioli stavil na kombináciu klasických prvkov talianskej značky vrátane cvokov a basketbalovej siluety. Výsledkom sú štýlové tenisky, ktoré sú ako stvorené k širokým rifliam aj k voľným nohaviciam. Ich cena je 650 eur a dostupné sú aj v iných farebných vyhotoveniach a úpravách. 

Valentino
Zdroj: MR PORTER

 Chloé Nama Embroidered Suede Sneakers

Záver dnešného článku si pre seba uchmatli tenisky Chloé Nama, ktoré sú dostupné v ženských veľkostiach za sumu 640 eur. V prípade, že ťa neoslovila daná farebná schéma, k dispozícii je množstvo výraznejších vyhotovení.


Sú vyrobené z kombinácie recyklovanej sieťoviny, ktorá je ručne prešitá, a semišu s vyrazeným logom. Tenisky sú vyšívané tonálnymi niťami a sú posadené na hrubej rebrovanej podrážke, ktorá je prekvapivo ľahká. Nos ich k čomukoľvek vrátane riflí, voľných šiat alebo sukní.

Chloé
Zdroj: NET-A-PORTER
Odporúčané
Šortky, ktoré budeš chcieť vo svojom šatníku. Dopraj si kúsky od značiek Nike, Carhartt WIP či Pleasures Šortky, ktoré budeš chcieť vo svojom šatníku. Dopraj si kúsky od značiek Nike, Carhartt WIP či Pleasures 4. júna 2022, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia