Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 9:57
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš TASR

Cena bitcoinu sa opäť výrazne prepadla. Prejavil sa rizikový apetít investorov

NEWS BITCOIN
Uložiť Uložené

Hodnota akcií v pondelok mierne vzrástla.

Bitcoin v utorok padol o viac než 7 % a jeho cena sa opäť pohybuje pod hranicou 30 000 USD (27 969,42 eura). Ďalší pokus o oživenie najväčšej a najznámejšej kryptomeny pochovalo zníženie rizikového apetítu investorov.


Bitcoin v utorok stratil až 7,1 % a jeho cena klesla na 29 209 dolárov, čo bolo najmenej od 30. mája. Oslabili sa aj ďalšie kryptomeny – ether padol o 7,3 %, avalanche o 9,3 %, binance coin o 8 %, cardano o 5,35 % a solana o 5,85 %.


Bitcoin sa v pondelok dostal nad 31 000 dolárov, čo vyvolalo očakávania niektorých investorov, že má priestor na ďalší rast. Okolo 31 500 až 32 000 dolárov však čelil silnej rezistencii, uviedol analytik firmy GlobalBlock.

Hodnota akcií v pondelok mierne vzrástla. Technologicky zamerané Nasdaq a S&P 500 vzrástli približne o pol percentuálneho bodu.

Finančný analytik a CEO spoločnosti Osprey Funds Greg King podľa Coindesk očakáva, že rastúca korelácia medzi kryptomenami a akciami sa v dohľadnom čase otočí. Myslí si, že ide o odraz divokej situácie na trhoch, kde sú momentálne podmienky veľmi zlé. Očakáva, že kryptomeny sa časom stanú bezpečnejším útočiskom, aj keď ide o volatilnejší trh. Vplyv budú mať podľa neho aj úrokové sadzby, ktoré budú naďalej rásť. Očakáva, že to cenu akcií ovplyvní negatívne. 

Bitcoin
Zdroj: Bitcoin
Domov
Zdieľať
Diskusia