Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 11:14
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš TASR

Cena bitcoinu dnes výrazne stúpla, dôvod môže byť v Číne

TECH BITCOIN
Uložiť Uložené

Bitcoin sa posilnil najviac za posledné dva týždne. Stúpajú aj ceny menších kryptomien.

Bitcoin sa na začiatku nového týždňa posilnil najprudšie za dva týždne a jeho cena sa vyšplhala až takmer na 31 000 dolárov. Uvoľnenie protipandemických reštrikcií v Číne totiž podporilo rizikový apetít investorov.

bitcoin
Zdroj: Alpha bot/BTC


Najväčšia a najznámejšia kryptomena si v pondelok ráno v Londýne pripísala 5,8 % a predávala sa po 30 858,53 USD. Polepšili si aj ďalšie digitálne meny, napríklad ethereum, ktoré sa v minulom týždni výrazne oslabili, aj keď bitcoin takmer stagnoval. Ethereum sa tesne po desiatej predpoludním obchodovalo so ziskom okolo 7 % po 1 907 USD.


Podľa expertov je aktuálne posilňovanie sa reakciou trhu po dlhom výpredaji. „Bitcoin má za sebou osem týždňov po sebe v červenom pásme a technicky bol prepredaný až na úrovne, ktoré tradične vidíme na dne medvedích trhov,“ uviedol šéf platformy Alpha Impact Hayden Hughes.

Anketa:
Investuješ do bitcoinu?
Nie, neverím kryptomenám.
Áno.
Nie, neverím kryptomenám.
38 %
154 Hlasov
Áno.
62 %
249 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia