Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 22:35
Čas čítania 1:22
Ivan Koribanič

MS 2022 v hokeji: Aktuálna tabuľka po prehre so Švajčiarskom. Čo potrebujeme na postup zo skupiny?

MS 2022 v hokeji: Aktuálna tabuľka po prehre so Švajčiarskom. Čo potrebujeme na postup zo skupiny?
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT HOKEJ MS 2022 V HOKEJI SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskú reprezentáciu čakajú ešte tri zápasy, ktoré musia mať na konci hodnotu deviatich bodov.

Ak sleduješ majstrovstvá sveta v hokeji a nechceš si nechať ujsť dôležité informácie z ľadu ani mimo neho, určite sleduj tému MS 2022 v hokeji.

Hoci slovenskí hokejisti chceli proti favoritom skupiny Kanade a Švajčiarsku získať aspoň po jednom bode, realita je taká, že sa im to nepodarilo. Body nezískali ani v zápase proti Nemecku po prehre 1 : 2.

Po 4 odohratých zápasoch majú hráči Craiga Ramsayho na konte 3 body a v tabuľke sa slovenská reprezentácia ocitá v spoločnosti tímov z Kazachstanu a Talianska. Práve prvý menovaný je najbližším súperom Slovenska. Neskôr to bude Taliansko a na záver skupiny Dánsko.

Postupová matematika pre Slovensko je stále veľmi jednoduchá. Z nadchádzajúcich 3 zápasov potrebujú hokejisti získať plný počet bodov.

Ako sme písali už po prvom zápase, kľúčovým zápasom sa čoraz viac javí posledné stretnutie s Dánskom. Práve Dánsko je po slovenskej prehre s Nemeckom za istých okolností priamym súperom v boji o postup do štvrťfinále.

Zostávajúce zápasy budú musieť Slováci odohrať už pod tlakom, pretože na ich pleciach leží ťarcha „povinnosti“, ak je ako cieľ stanovený postup do štvrťfinále. Slovensko teraz čaká deň voľna a následne dva zápasy v priebehu dvoch dní.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Najväčším deficitom Slovenska v porovnaní so súpermi je strieľanie gólov. Slovensku totiž chýba strelec, akým bol na uplynulej olympiáde Juraj Slafkovský. Na týchto majstrovstvách sveta úloha strelca pripadla Tomášovi Tatarovi z NHL. Ten sa však strelecky zatiaľ trápi.

Dôležitá preto bude regenerácia. Vráskou na tvári mužstva je zranenie Kristiána Pospíšila. Ten z ľadu odišiel už po prvej tretine v zápase so Švajčiarskom. Takmer istým postupujúcim z A-skupiny je Švajčiarsko, ktoré má po 4 zápasoch 12 bodov, a Kanada s 3 odohratými zápasmi a 9 bodmi.

Priebežná A-tabuľka:
1. Švajčiarsko (4 z) – 12 b
2. Kanada (3 z) – 9 b
3. Dánsko (3 z) – 6 b
4. Nemecko (3 z) – 6 b
5. Francúzsko (4 z) – 5 b
6. Slovensko (4 z) – 3 b
7. Taliansko (4 z) – 1 b
8. Kazachstan (3 z) – 0 b
Program Slovenska v A-tabuľke:
20. 5. o 19.20 h – Kazachstan vs. Slovensko
21. 5. o 19.20 h – Taliansko vs. Slovensko
24. 5. o 15.20 h – Slovensko vs. Dánsko
Domov
Zdieľať
Diskusia