Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2022 o 8:48
Čas čítania 1:10
Daniel Mikolášik TASR

Ruské médiá obvinili ukrajinských vojakov z používania čiernej mágie. Pri satanskej pečati vraj posväcovali zbrane

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Stúpenci mocností z iného sveta vraj v Donbase posväcovali ukrajinské zbrane a robili značky krvou, aby dodali výzbroji väčšiu energiu.

„Znaky čiernej mágie“ sa podľa ruských štátnych médií objavili na veliteľstve ukrajinského delostrelectva v Luhanskej oblasti. Ukrajinských vojakov preto obvinili, že na základni v Donbase praktizovali čiernu mágiu, aby čo najviac uškodili príslušníkom ruských inváznych síl, informuje TASR na základe týždenníka Newsweek.

Údajné dôkazy o praktizovaní čiernej mágie sa podľa stredajšej správy ruskej informačnej agentúry RIA Novosti našli na opustenej ukrajinskej základni ležiacej pri obci Trochižbenka v Luhansku.


Agentúra sa pritom odvolala na ruskú kulturologičku Jekaterinu Dajsovú, ktorá sa venuje výskumu kultov. Podľa nej sa na stene budovy štábu ukrajinskej delostreleckej jednotky našla kruhová „satanská pečať“, pozostávajúca z rôznych znakov symbolizujúcich anarchiu, zbrane a fašizmus.

Dajsová však pripustila, že presný význam okultných symbolov je nejasný. Agentúra RIA Novosti nález „satanskej pečate“ nastriekanej čiernou farbou na múre komentovala tvrdením, že „stúpenci mocností z iného sveta (na základni) posväcovali svoje zbrane a robili značky krvou, aby dodali svojej výzbroji väčšiu energiu, aby tak spôsobili pri zasiahnutí cieľov väčšie škody“, cituje zo správy agentúry britský denník Daily Mail.


O údajnom náleze „stôp po rituáloch čiernej mágie“, objavených v drevenom dedinskom dome v Donbase, ktorý predtým využívala ukrajinská armáda, písal aj štátny propagandistický web Sputnik News, ktorý však o tomto „odhalení“ neuviedol ďalšie podrobnosti.

putin, rusko
Zdroj: TASR/AP Vladimir Astapkovich


Podľa agentúry RIA Novosti sa v dome našiel aj dokument obsahujúci informácie o stratách v Donbase, na ktorom boli čiary vyhotovené krvou, čo podľa nej naznačuje, že ukrajinskí vojaci prostredníctvom krvi nadväzovali kontakt s nadprirodzenými silami.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Magazín Newsweek pripomenul, že tieto správy z ruských štátnych médií prišli v období, keď ruské vojská po vyše dvoch mesiacoch od začiatku invázie zápasia na Ukrajine so zásobovacími ťažkosťami, s upadajúcou bojovou morálkou a rastúcimi stratami.

Domov
Zdieľať
Diskusia