Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 8:18
Čas čítania 1:13
Daniel Mikolášik

Rafael Nadal skritizoval zákaz zúčastnenia sa Rusov na Wimbledone. Bráni ich, že nemôžu za to, čo sa deje na Ukrajine

Rafael Nadal skritizoval zákaz zúčastnenia sa Rusov na Wimbledone. Bráni ich, že nemôžu za to, čo sa deje na Ukrajine
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT RAFAEL NADAL SPRÁVY ZO SVETA TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Na konci dňa aj tak nie je dôležité, čo sa deje počas nášho hrania, keď vidíme toľko ľudí trpieť a umierať,“ odkázal Španiel.

Španielsky tenista Rafael Nadal skritizoval rozhodnutie organizátorov najprestížnejšieho a najstaršieho grandslamového turnaja Wimbledon, ktorí sa pre inváziu na Ukrajine rozhodli zakázať bieloruským a ruským tenistom zúčastniť sa. Podľa slov Španiela je to veľmi nespravodlivé, informuje Eurosport.

Na jednej strane Nadal rozumie stanovisku klubu All England Lawn Tennis Club (AELTC), ktorý Wimbledon organizuje, no podľa jeho slov zvolil to najdrastickejšie opatrenie. „Znevýhodňuje to mojich ruských kolegov. Nemôžu za to, čo sa momentálne deje na Ukrajine. Je mi ich ľúto,“ povedal pred Madrid Open. 

„Uvidíme, čo prinesú najbližšie týždne a či sa zomkneme my ako hráči. Toto nie je správne,“ dodal s tým, že si nemyslí, že sa na konci dňa niečo zmení. „Nakoniec aj tak nie je dôležité, čo sa deje počas nášho hrania, keď vidíme toľko ľudí trpieť a umierať,“ uzavrel tenista.

Rafael Nadal
Zdroj: TASR/AP

Rusko a Bielorusko majú v top 100 najlepších tenistov v oboch svetových rebríčkoch 14 hráčov a hráčok. „To, že obe krajiny vylúčili z Davis Cupu a Pohára Billie Jean Kingovej, je niečo, čomu rozumiem. Ale potrestať jednotlivcov, na to nevidím žiaden dôvod,“ uviedla trojka sveta hráč s ruskými koreňmi Alexander Zverev.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Okrem neho skritizoval toto rozhodnutie aj ruský tenista Andrej Rublev, ktorý ešte na začiatku invázie počas finále na turnaji v Dubaji verejne vyjadril svoj názor na vojnu nápisom „No war please“, ktorý fixkou napísal priamo na kameru. Pridali sa aj vedenia ženskej tenisovej asociácie WTA, mužského okruhu ATP či asociácie PTPA na čele s Novakom Djokovićom, ktoré sa tenistov zastali.

V dôsledku zákazu Wimbledonu vynechajú tento rok grandslamový turnaj tenisti ako Daniil Medvedev, Andrej Rublev, Aryna Sabalenková či Victoria Azarenková. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia