Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2022, 9:37
Čas čítania 1:11
Martin Adam Pavlík

Psychologička Jessica Taylorová tvrdí, že tvrdenia o poruchách osobnosti Amber Heard by sa nemali brať vážne. Vraj sú poburujúce

Psychologička Jessica Taylorová tvrdí, že tvrdenia o poruchách osobnosti Amber Heard by sa nemali brať vážne. Vraj sú poburujúce
Zdroj: TASR/AP/Jim Lo Scalzo/Pool Photo
ZAUJÍMAVOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ SPRÁVY ZO SVETA SÚDY
Uložiť Uložené

Doktorka Jessica Taylorová označila tvrdenia psychologičky Shannon Curry za poburujúce.

Len včera sme ťa informovali, že doktorka Shannon Curry na súde vo Virgínii vypovedala, že Amber Heard diagnostikovala dve poruchy osobnosti (hraničnú poruchu osobnosti a histriónsku poruchu osobnosti), čím naznačila, že tvrdenia herečky nemusia odrážať skutočnú realitu.

Ako však píše britský denník The Independent, podľa prominentnej psychologičky, doktorky Jessicy Taylorovej tieto odhalené psychologické diagnózy musia byť okamžite vylúčené a nemali by byť brané vážne. 

Shannon Curry | Amber Heard
Doktorka Shannon Curry diagnostikovala Amber Heard dve poruchy osobnosti. Zdroj: TASR/AP/Brendan Smialowski/Pool Photo


Išlo pritom o prelomové svedectvo v ostro sledovanom súdnom spore medzi Amber Heard a Johnnym Deppom. Ten exmanželku zažaloval za ohováranie a urážku na cti, pričom od nej žiada 50 miliónov dolárov.

V rozhovore pre The Independent doktorka Taylorová, ktorá skúma patologizáciu žien v prostredí duševného zdravia povedala, že podľa jej názoru dve poruchy, ktoré psychologička Shannon Curry herečke diagnostikovala, nie sú preukázané zdravotné problémy, ale sú vraj veľmi spornými a kontroverznými psychiatrickými nálepkami.

Doktorku Shannon Curry najali právni zástupcovia Deppa, aby na základe testovania priblížila duševný stav Amber Heard. Taylorová však upozorňuje, že už roky nepočula nikoho, kto by inak ako ironicky používal termín „histriónska porucha osobnosti“.

Amber Heard
Amber Heard. Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool

 
Podľa nej je poburujúce, že v roku 2022 tento termín niekto môže použiť vo svedectve pred súdom. „Ženy môžu byť diagnostikované týmito poruchami, pretože sa dostatočne neusmievajú, nedávajú mužom dostatok sexu, sú lesby alebo bisexuálky, či preto, že sú príliš asertívne, príliš názorové, opúšťajú svojich manželov alebo dokonca čítajú príliš veľa kníh,“ skonštatovala Taylorová. 

Zároveň dodala, že hraničná porucha osobnosti pochádza práve z histriónskej poruchy osobnosti a ide teda o prekrývajúce sa konštrukcie v Diagnostickom a štatistickom manuáli duševných porúch.

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
Na akciu Smeru v Nitre prišli stovky ľudí. Na záver musel zasiahnuť antikonfliktný tím
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia