Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022, 20:25
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš TASR

Mandátový výbor odporúča odsúhlasiť žiadosť na vydanie Fica do väzby. Poslanci Sme rodina sa zdržali hlasovania

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Dvaja poslanci Sme rodina sa zdržali.

Mandátový a imunitný výbor parlamentu v stredu večer prijal uznesenie a odporučil plénu parlamentu odsúhlasiť žiadosť prokuratúry o vydanie súhlasu na vzatie do väzby poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica. Informovala o tom predsedníčka výboru Anna Andrejuvová.


„Schválili, že vydávame súhlas na vzatie poslanca NR SR Roberta Fica na základe žiadosti Generálnej prokuratúry SR,“ povedala Andrejuvová. Ozrejmila, že na základe uznesenia výboru vypracovali aj správu, ktorú predloží poslancom NR SR na rokovaní. „Tá bola tiež schválená,“ dodala s tým, že za ňu zahlasovalo osem poslancov z desiatich prítomných. Dvaja poslanci Sme rodina sa zdržali.


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. 


Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Robert Fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia