Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2022, 13:02
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová TASR

Vydanie Roberta Fica na stíhanie začnú poslanci riešiť v stredu. Mandátový a imunitný výbor bude rokovať na poludnie

NEWS NAKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Pokračovať budú v prípade potreby aj po schôdzi parlamentu.

Mandátový a imunitný výbor Národnej rady sa bude žiadosťou na vzatie poslanca a lídra Smeru Roberta Fica do väzby zaoberať v stredu (27. 4.). „Vzhľadom na požiadavku poslancov, aby mohli byť všetci prítomní, som vyhovela ich žiadosti a zvolám výbor bezodkladne v stredu o 12.00 h,“ povedala jeho predsedníčka Anna Andrejuvová.

Ozrejmila, že ak žiadosť nestihnú v stredu prerokovať do 14.00 h, dokedy by mala pokračovať parlamentná schôdza, bude sa ňou výbor zaoberať opäť od 19.00 h.

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Súmrak obvinila Fica s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Kaliňáka polícia aj zadržala, o jeho vzatí do väzby už rozhodol Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, Kaliňák podal sťažnosť.

Žiadosť o súhlas na vzatie Fica do väzby podal Úradu špeciálnej prokuratúry v piatok 22. apríla. Prípadné väzobné stíhanie poslanca je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia