Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2022, 13:03
Čas čítania 0:42
Ivan Koribanič

Roman Abramovič chce kúpiť španielsku Valenciu. Problémový klub je na predaj

Roman Abramovič chce kúpiť španielsku Valenciu. Problémový klub je na predaj
Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner
ŠPORT CHELSEA FC FUTBAL ROMAN ABRAMOVIČ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Za posledné roky čelí Valencia finančným ťažkostiam. Klub predal aj viacerých hráčov, no nových nenakúpil. Peter Lim chce klub predať za 250 miliónov eur.

Ruský oligarcha Roman Abramovič sa po predaji anglického klubu Chelsea pokúsi kúpiť španielsky celok Valencia, píše Mirror. Ďalším záujemcom o kúpu Valencie je Miguel Zorio. Ten by podľa vlastných slov mal podať konkrétnu ponuku na kúpu koncom mesiaca.

Valencia sa posledné roky pohybuje v strede tabuľky a je priemerným klubom v La Lige. V sezóne 2018/2019 sa klub kvalifikoval do Ligy majstrov. Za posledné roky čelí Valencia finančným ťažkostiam. Klub predal aj viacerých hráčov, no nových nenakúpil. Peter Lim chce klub predať za 250 miliónov eur.

Valenciu v súčasnosti vlastní singapurský obchodník Peter Lim. Ten ponúkol klub na predaj. Abramovič v súčasnosti rieši predaj Chelsea. Britská vláda naňho totiž za prepojenosť na Vladimira Putina uvalila sankcie.

Tie sa týkajú nielen jeho osoby, ale vzhľadom na to, že je majiteľom Chelsea, tak aj klubu. Britská vláda diktuje s akými finančnými prostriedkami môže klub hospodáriť a aké typy lístkov môže predávať. Banka Barclays dokonca zmrazila klubový bankový účet a klubu hrozí, že bude čeliť finančnej kríze.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Domov
Zdieľať
Diskusia