Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 18:33
Čas čítania 0:54
Ivan Koribanič

Ukrajinský klub Šachtar Doneck odohrá od vypuknutia vojny prvé zápasy. Všetky peniaze pošle na pomoc Ukrajine

Ukrajinský klub Šachtar Doneck odohrá od vypuknutia vojny prvé zápasy. Všetky peniaze pošle na pomoc Ukrajine
Zdroj: Getty Images/Soccrates Images-Contributor
ŠPORT FUTBAL ŠACHTAR DONECK
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Od vypuknutia vojny je šport na Ukrajine úplne pozastavený. Týka sa to aj najslávnejšieho klubu Šachtaru Doneck.

Darijo Srna, bývalý chorvátsky obranca, ktorý hral za Šachtar Doneck a v súčasnosti je v klube športovým riaditeľom porozprával o plánoch klubu, píše Šachtar na svojom Facebooku.

Od vypuknutia vojny je šport na Ukrajine úplne pozastavený. Týka sa to aj najslávnejšieho klubu Šachtaru Doneck. V najbližšom období však mužstvo plánuje odohrať charitativné turné. „Všetky peniaze, ktoré zarobíme na týchto zápasoch, budú poslané na Ukrajinu - na pomoc Ukrajincom a deťom,” vraví Darijo Srna.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)


UEFA udelila Šachtaru povolenie na uskutočnenie veľkého počtu priateľských zápasov v Európe. Na základe toho bolo udelené aj ukrajinským futbalistom odísť do zahraničia. Mnohí z nich totiž zostali na Ukrajine brániť svoju krajinu ako teritoriálni obrancovia.

Klub má mať svoju základňu v tureckom Istanbule. „Brazílskych hráčov bohužiaľ nebude veľa. Väčšina totiž odmietla prísť. Prísť by však mali Marlon a Ismaili,” vraví Srna.

Prvý zápas je na programe už 13.4, kedy si zmerajú sily s Besiktasom. Ďalej to bude Fenerbahce, Sevilla, Hajduk Split, PSG a Lazio Rím.

„Príde čas, keď obnovíme Ukrajinu a investujeme všetky sily a finančné prostriedky, aby sme z Ukrajiny spravili silnú a prosperujúcu krajinu,” povedal na záver prezident klubu Rinat Akhmetov.


O súčasnej, nielen športovej situácii na Ukrajine sme ti priniesli aj rozhovor s bývalám FIFA rozhodcom a riaditeľom medzinárodného oddelenia Šachtaru Doneck Ľubošom Micheľom. Rozhovor s ním si môžeš prečítať tu.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia