Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2022, 13:07
Čas čítania 0:54
Jakub Paulík

Richard Sulík odmieta úplné odstrihnutie od ruského plynu. Pracujú na alternatíve

POLITIKA RICHARD SULÍK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva vidí cestu v diverzifikácii viacerých zdrojov.

Šéf SaS si myslí, že úplné odrezanie od ruského plynu aj ropy by mohlo Slovensku v budúcnosti uškodiť, pretože by sme sa mohli stať iba závislými od niekoho iného. Cestu preto vidí v diverzifikácii nákupu z viacerých zdrojov, uviedol v relácii V politike na TA3.

„Na tomto sme za posledné roky intenzívne pracovali, najmä čo sa týka plynu, lebo sú porobené už rôzne prepojenia a rôzne reverzné toky, aktuálne sa dokončuje Poľsko, to bude hotové do 30. júna,“ vyhlásil šéf rezortu hospodárstva.

Odporúčané
Pomôže ti valeriána, ašvaganda či CBD? Zisťovali sme, či sa oplatí kupovať výživové doplnky proti stresu a úzkosti Pomôže ti valeriána, ašvaganda či CBD? Zisťovali sme, či sa oplatí kupovať výživové doplnky proti stresu a úzkosti 2. apríla 2022, 12:30

Slovensko podľa Sulíka pracuje na pláne B, aby mohlo nakupovať plyn aj inde. Okrem toho pripravujú aj opatrenia v prípade zmeny cien plynu. Presnejšie riešenia zverejní až budúci týždeň. Vec totiž musia prebrať na koaličnej rade.

Dovážanie ropy na Slovensko Richard Sulík riešil aj so Slovnaftom. Vysvetlil, že od nich dostal písomný záväzok, v ktorom Slovnaft prisľúbil, že v prípade výpadku ropy cez ropovod Družba budú dovážať ropu v tankeroch. Slovnaft taktiež sľúbil spracovať toľko ropy, aby bol spokojný celý slovenský trh. Ak to bude nutné, radšej obmedzia export.

Mohlo by ťa zaujímať:
Fico letel súkromným lietadlom s Kaliňákom do tureckého hotela, kde noc stojí skoro 3-tisíc eur. Tvrdí, že išlo o pracovnú cestu
Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia