Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2022, 13:51
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská

Kancelária ukrajinského prezidenta: Rusi sa stiahnu zo všetkých častí krajiny okrem juhu a východu

Kancelária ukrajinského prezidenta: Rusi sa stiahnu zo všetkých častí krajiny okrem juhu a východu
Zdroj: Spencer Platt/Getty Images
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruské jednotky sa podľa neho pokúsia zakopať, zriadiť si tam protivzdušnú obranu a znížiť vlastné straty.

Poradca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoľak povedal, že Rusko sa stiahne zo všetkých častí Ukrajiny okrem východu a juhu. Ruské jednotky sa podľa neho pokúsia zakopať, zriadiť si tam protivzdušnú obranu a znížiť vlastné straty.

Táto vojenská situácia podľa neho nebude viesť k dlhej vyčerpávajúcej vojne, ale Ukrajina sa „nezaobíde bez ťažkých zbraní“, podotkol na Twitteri Podoľak.

Britské tajné služby v sobotu potvrdili, že ukrajinská armáda naďalej zatláča v bojoch neďaleko Kyjeva ruské jednotky. Podľa vyhlásenia britského ministerstva obrany sa už ruské jednotky údajne stiahli z letiska v meste Hostomeľ, kde sa konajú intenzívne boje už od prvého dňa vojnového konfliktu na Ukrajine, informuje TASR.

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Ukrajina „opäť získala niekoľko dedín“, píše sa v najnovšej krátkej správe britského rezortu obrany. „Na východe Ukrajiny zabezpečili ukrajinské jednotky po ťažkých bojoch uvoľnenie hlavnej dopravnej tepny v južnom Charkove,“ uvádza britské ministerstvo.

Bombardovanie však naďalej pokračuje. V sobotu na strednej Ukrajine zasiahli ruské rakety dve dôležité mestá Poltavu a Kremenčuk, pričom poškodili ich infraštruktúru a zničili aj obytné budovy.

Mohlo by ťa zaujímať:
Mads Mikkelsen: Metodické herectvo je hlúposť. Propaguje ho napríklad aj Jared Leto
Eduard Heger pripustil, že na Ukrajinu pošleme aj stíhačky MiG-29
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia