Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. apríla 2022, 13:34
Čas čítania 1:03
Dominik Vetrák

Mads Mikkelsen: Metodické herectvo je hlúposť. Propaguje ho napríklad aj Jared Leto

Mads Mikkelsen: Metodické herectvo je hlúposť. Propaguje ho napríklad aj Jared Leto
Zdroj: Warner Bros./Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY MADS MIKKELSEN
Uložiť Uložené

Hollywoodsky herec Mads Mikkelsen nemá rád, keď sa herci až príliš vžijú do svojich rol.

Hollywoodsky herec Mads Mikkelsen urobil rozhovor s magazínom CQ UK a okrem iného sa v ňom venoval aj takzvanému metodickému herectvu (method acting). Ide o termín opisujúci hercov, ktorí „ostávajú“ v role aj mimo natáčania.

Aktuálnym príkladom metodického herectva je Jared Leto, ktorý sa pri natáčaní komiksovky Morbius odmietal postaviť z invalidného vozíka, pretože naň bola pripútaná aj jeho filmová postava. Dokonca tak išiel aj na záchod. Niektorí herci preferujú takýto štýl, aby sa do postáv lepšie vžili. 

Odporúčané
Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom 22. novembra 2021, 9:30

Mikkelsen však takéto herectvo neschvaľuje. Nenaráža na nikoho konkrétneho, ale vo všeobecnosti si myslí, že je to snobské. „Fajčím vo filme cigaretu. Ale nie je z roku 1870. Dokážeš sa s tým vyrovnať?“ vtipkoval herec.

Príprava na rolu je podľa neho dôležitá, no môže to zájsť až k šialenostiam. „Ako sa pripravíš na rolu sériového vraha? Budeš dva roky študovať zabíjanie? A čo ak je to veľmi zlý film? Čo si tým dosiahol? Mám byť ohromený z toho, že si nevypadol z postavy? Mal si radšej vypadnúť z celého filmu.“

Mikkelsen spomenul aj herca Daniela Daya-Lewisa, ktorý využíval metodické herectvo. O ňom povedal, že je famózny herec, ale že to podľa neho nesúvisí s metodickým herectvom. Madsa Mikkelsena najbližšie uvidíme vo filme Fantastické zvery 3, kde si zahral záporáka Grindelwalda. Po hercových vyhláseniach môžeme predpokladať, že doma počas prípravy na rolu veľmi nekúzlil.



Mohlo by ťa zaujímať:
VIDEO: Cristiano Ronaldo rozbil pri odchode z ihriska telefón malému fanúšikovi, tvrdí jeho mama
Eduard Heger pripustil, že na Ukrajinu pošleme aj stíhačky MiG-29
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia