Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022, 20:00
Čas čítania 1:24
Ivan Koribanič

TOP 3 štvrtok: Ruská vládna letka robí čudné veci, štát si vyrobil vlastný McDonald a k tým, čo neušli, dnes prehovoril Terminátor

TOP 3 štvrtok: Ruská vládna letka robí čudné veci, štát si vyrobil vlastný McDonald a k tým, čo neušli, dnes prehovoril Terminátor
Zdroj: Flightradar, Instagram, reprofoto
ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tie najpodstatnejšie informácie za uplynulý deň v rámci TOP 3.

Ruská vládna letka dnes robila podivné manévre

Pozorovatelia ruského vzdušného priestoru dnes upozorňujú na nezvyčajnú aktivitu na oblohe nad Ruskou federáciou. Z Moskvy v ranných hodinách odletelo viacero štátnych lietadiel ruských vzdušných síl smerom na východ, zatiaľ čo séria súkromných lietadiel smerovala z Moskvy do exotického Dubaja.

Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov medzitým nad Sibírou po viac ako 2 800 kilometroch letu otočil svoje lietadlo, ktorým cestoval na návštevu do Číny, aby sa vrátil naspäť do Moskvy. Zatiaľ nevedno, či bol Vladimirom Putinom okamžite povolaný naspäť do Moskvy alebo sa Čína v poslednej chvíli rozhodla návštevu zrušiť.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

rusko
Zdroj: Twitter/Flightradar24/Manu Gomez

Rusko si vyrobilo vlastný McDonald

Spoločnosť McDonald’s minulý týždeň oznámila, že v reakcii na inváziu Ruskej federácie na Ukrajinu odchádza z ruského trhu, ale Kremeľ vzápätí vymyslel spôsob, ako prevádzky ponechať otvorené.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Namiesto siete McDonald’s chce Rusko otvoriť reťazec „Strýko Váňa“. Jeho logo sa pritom nápadne podobá na svetoznámy symbol odchádzajúcej americkej spoločnosti, informuje Express. V Rusku by to nebolo nič nové. Kopírovanie a „reverzné inžinierstvo“, pri ktorom sa kopírovala západná technika, boli úplne bežným javom v časoch Sovietskeho zväzu, ku ktorému neskrývane vzhliada Vladimir Putin.

Obľúbený reťazec rýchleho občerstvenia v Rusku pôsobil viac ako 30 rokov a medzi obyvateľmi sa tešil veľkej popularite. Už minulý týždeň krátko po oznámení odchodu z ruského trhu preto predseda ruského parlamentu Viačeslav Volodin vyhlásil, že McDonald’s môže pokojne odísť, pretože Rusko už našlo náhradu.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

rusko strycek vana
Zdroj: Twitter/Sasha Yanshin

Arnold Schwarzenegger prehovoril k ruskému ľudu

Na kremeľskú propagandu v súvislosti s vojnou na Ukrajine zareagoval aj Arnold Schwarzenegger. Ten prostredníctvom Instagramu a ďalších kanálov zdieľa video, v ktorom sa prihovára ruským občanom, vojakom, ale aj prezidentovi Vladimirovi Putinovi.


Vyše 9-minútové video začína rakúsko-americký herec vlastným príbehom. „Predtým než začnem, vám chcem povedať o svojom ruskom hrdinovi. Je ním Jurij Petrovič Vlasov (ruský vzpierač – pozn. red.). V roku 1961 som sa naňho bol ako štrnásťročný pozrieť vo Viedni,“ hovorí Schwarzenegger.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

arnold schwarzenegger
Zdroj: Getty Images/Gaelen Morse-Stringer

Instagramový post dňa

Petra Vlhová v tejto sezóne nezíska veľký glóbus, pretože na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú stráca 236 bodov. Do konca sezóny zostávajú dve podujatia, kde je možné za víťazstvo získať 100 bodov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)

Domov
Zdieľať
Diskusia