Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 18:31
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Žilinka nevypovedal dohodu s ruskou prokuratúrou, útočí na politikov a upozorňuje Slovákov, že boj v cudzom vojsku sa trestá

NEWS MAROŠ ŽILINKA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Postoj generálneho prokurátora Maroša Žilinku v téme agresívnej okupácie Ukrajiny vojskami Vladimira Putina do dnešného dňa nie je známy.

Názor generálneho prokurátora Maroša Žilinku na ruského prezidenta Vladimira Putina stále nie je známy. Kým celý demokratický svet dôrazne odsúdil agresiu Kremľa na území Ukrajiny, slovenský šéf generálnej prokuratúry komunikuje veľmi opatrne. Denník N zároveň upozornil, že Žilinka nevypovie zmluvu s ruskou generálnou prokuratúrou, len nebude napĺňať jej obsah. 

Politici už viackrát za posledný týždeň od vypuknutia vojny na Ukrajine vyzývali Maroša Žilinku, aby dohodu zrušil. Po naliehaní nakoniec vydal generálny prokurátor stanovisko, v ktorom hovorí, že nepotrebuje ich výzvy, ako postupovať a reagovať na napadnutie Ukrajiny ozbrojenými silami Ruskej federácie.

Podľa hovorkyne ihneď oznámil ruskej generálnej prokuratúre, že program spolupráce prokuratúr slovenská strana nenaplní.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky ihneď po napadnutí Ukrajiny dôrazne verejne odsúdil bezprecedentný akt agresie Ruskej federácie voči Ukrajine, vyjadril ľudskú a profesionálnu podporu ukrajinským prokurátorom a ich rodinám, ako aj pripravenosť humanitárnej pomoci v rámci kapacít rezortu prokuratúry, čo opakovane deklaroval aj v telefonických rozhovoroch s rezortnou kolegyňou – generálnou prokurátorkou Ukrajiny,“ doplnila hovorkyňa.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Poslanec Ondrej Dostál zo SaS si myslí, že keby bol Maroš Žilinka ruský vplyvový agent, nesprával by sa inak. Naznačuje to podľa neho aj status generálneho prokurátora, v ktorom Žilinka upozorňoval, že Slováci by sa nemali zapájať do vojny na Ukrajine, pretože je to trestné. 

Nadšený generálny prokurátor pózuje s ruským boxerom.
Nadšený generálny prokurátor pózuje s ruským boxerom. Zdroj: Facebook/Maroš Žilinka
Domov
Zdieľať
Diskusia