Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022, 18:34
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová TASR

Romana Mikulca neodvolali, ostáva na poste ministra vnútra

NEWS ROMAN MIKULEC VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Mimoriadna schôdza k jeho odvolaniu sa začala ešte minulý štvrtok.

Roman Mikulec ostáva ministrom vnútra. V stredu opozičný návrh na jeho odvolanie podporilo len 50 zo 126 prítomných poslancov. Proti bolo 62, zdržalo sa 13 zákonodarcov a jeden nehlasoval. Za Mikulcov koniec vo funkcii hlasovali okrem opozičných poslancov aj predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a poslankyňa Adriana Pčolinská zo Sme rodina. Ostatní poslanci z tohto hnutia sa zdržali alebo neboli na hlasovaní.

Zástupcovia OĽaNO spolu s Mikulcom na tlačovej besede po hlasovaní vyhlásili, že dnes „je mafia o čosi slabšia“. Bývalá vláda podľa slov Eduarda Hegera bola „vládnuca trieda“, ktorá si robila, čo chcela. Premiér zareagoval aj na bilbordy, ktoré vyvesila strana Smer. Sú na nich fotografie poslancov, ktorí zahlasovali za obrannú dohodu s USA, spolu s označením vlastizradcovia. Podľa jeho slov sa týmto ukázalo, akým smerom by chcel Smer krajinu ťahať, hovoril o vystúpení z NATO a o oslabení demokracie.

Odporúčané
Smeráci, čo urobíte, keď Rusko napadne Ukrajinu? Môžete sa hanbiť, reaguje minister Jaroslav Naď na bilbordy Smeru Smeráci, čo urobíte, keď Rusko napadne Ukrajinu? Môžete sa hanbiť, reaguje minister Jaroslav Naď na bilbordy Smeru 23. februára 2022, 14:00

Mimoriadnu schôdzu o odvolávaní inicioval opozičný Smer s podporou nezaradených poslancov. Mikulec podľa Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Šéf strany tvrdí, že minister o tom nielen vedel, ale aj riadil vyšetrovateľov, ktorí „spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti“. Fico hovoril o „organizovanej skupine“, ktorej úlohou malo byť „pozatvárať celú opozíciu“.

Mikulca chceli odvolať z funkcie aj v roku 2021. Vtedy ho väčšina koalície podporila.

Domov
Zdieľať
Diskusia