Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022 o 17:46
Čas čítania 1:20
Martin Mičuda

Cupra v rámci svojich 4. narodenín ohlásila ambiciózne plány, nové modely, vlastné NFT a vstup do metaverza

Cupra v rámci svojich 4. narodenín ohlásila ambiciózne plány, nové modely, vlastné NFT a vstup do metaverza
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA
Uložiť Uložené

V najbližších rokoch spoznáme elektrický crossover Tavascan a mestský elektromobil UrbanRebel.

Španielska športovo orientovaná značka Cupra oslavuje tento rok svoje 4. narodeniny, pri tejto príležitosti nám preto predstavila svoje nové ambiciózne plány. Oslavy odštartovala v deň s magickým dátumom 22. 02. 2022, čím zámerne odkazuje na číslicu dva – symbol duality, spojenectva, no najmä firemného rastu. Z tohto titulu automobilka predstavuje svoj plán pod názvom Cupra².    

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021 o 14:30

Počas videoprezentácie nám ho priblížil sám Wayne Griffiths, CEO značky Cupra. „Naše 4. narodeniny majú osobitný význam. Na rok 2022 máme v pláne zdvojnásobiť náš predaj, zdvojnásobiť náš obrat a zdvojnásobiť našu predajnú sieť. Preto našu ambíciu nazývame Cupra2. Pred štyrmi rokmi mnohí ľudia o nás pochybovali, no my sme o sebe nepochybovali nikdy. V tomto roku opäť dokážeme, že náš rozvoj nič nemôže zastaviť.“

 

Cupra má zároveň v pláne zdvojnásobiť aj svoju celosvetovú sieť špecialistov Cupra Masters a prevádzok Cupra City Garages. Samozrejme, ambiciózne plány netají výrobca ani v oblasti samotného modelového portfólia. To sa v najbližších rokoch rozrastie hneď o dve zásadné novinky – elektrický crossover Tavascan, ktorý príde na trh v roku 2024, a o rok neskôr mestský elektromobil UrbanRebel. Ten sa formou konceptu ukázal aj počas samotnej konferencie.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021 o 15:31

Už v nasledujúcich mesiacoch chce automobilka ponúknuť priestor aj vo vlastnej platforme MetaHype, ktorá bola vyvinutá v partnerstve s VISYON v metaverze. Bude tam možné zdieľať fyzické alebo digitálne produkty vrátane NFT. 

Cupra,
Zdroj: Cupra

„MetaHype je našou interpretáciou tohto nového vesmíru. Je to priestor na spoluprácu, v ktorom značky, startupy a tvorcovia obsahu môžu umiestniť širokú škálu eventov a zážitkov pre ľudí a tým vytvárať a zdieľať špecifickú kultúru,“ povedal Wayne Griffiths.

S tým v poslednom rade súvisí tzv. Cupra2 Experience štýl súťaženia. Jeho podstatou má byť jedinečný zážitok z automobilového pretekania, pri ktorom to, s čím jazdíš, je reálne, ale to, čo vidíš, je virtuálne. Pôjde tak o akýsi koncept pretekov, ktoré kombinujú skutočnosť a virtuálnu realitu. Jedným z prvých pilotov bude úspešný držiteľ NFT modelu UrbanRebel, ktorý Cupra už v najbližšom čase ponúkne formou aukcie.

Cupra, Cupra, Cupra, Cupra,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia