Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2022, 8:24
Čas čítania 0:46
Ivan Koribanič

ZOH 2022 v Pekingu: Petra Vlhová na olympiáde ďalšiu medailu nezíska. Pre zranenie musí skončiť

ZOH 2022 v Pekingu: Petra Vlhová na olympiáde ďalšiu medailu nezíska. Pre zranenie musí skončiť
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022 ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dôvodom odstúpenia Petry Vlhovej je zapálená šľacha v ľavom členku.

Zlatá medailistka v slalome Petra Vlhová na ZOH 2022 v Pekingu končí. Dôvodom je zapálená šľacha v ľavom členku, informovala RTVS.

Petra Vlhová vynechala po zisku zlatej medaily v slalome preteky super-G. Potrebovala totiž oddychovať. Sedemnásteho februára (štvrtok) mala Petra Vlhová zakončiť svoju olympijskú účasť v alpskej kombinácii, tam však nenastúpi.

Petre Vlhovej úvodné preteky v obrovskom slalome nevyšli. Po dvoch kolách skončila na celkovom 14. mieste. V slalome to po 1. kole so slovenskou lyžiarkou nevyzeralo najlepšie. Bola až na 8. mieste. V druhom kole však dokázala predviesť životný výkon a predbehla všetky svoje súperky. Žiadna lyžiarka už nedokázala jej čas prekonať. Petra Vlhová si tak splnila olympijský cieľ – zisk medaily.

Odporúčané
Skvelá Petra Vlhová získala zlatú medailu v slalome na ZOH 2022 v Pekingu. Pre Slovensko je to prvý cenný kov z olympiády Skvelá Petra Vlhová získala zlatú medailu v slalome na ZOH 2022 v Pekingu. Pre Slovensko je to prvý cenný kov z olympiády 9. februára 2022, 7:39


Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica, pod ktoré patrí aj Petra Vlhová, stanovilo svojim športovcom pred začiatkom ZOH ciele. Tým prvým bol zisk medaily. Ten očakávali od Petry Vlhovej. Ďalej sú to 2 umiestnenia do 10. miesta. Tento cieľ sa týka najmä sestier Fialkových, ktorým sa to zatiaľ nepodarilo.

Na olympiáde sa vôbec nedarí rivalke Petry Vlhovej. Mikaela Shiffrinová totiž vypadla v dvoch pretekoch po sebe. Najprv v obrovskom slalome a následne aj v slalome. Šancu na medailu bude mať pri treťom pokuse – v alpskej kombinácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia