Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2022, 11:45
Čas čítania 0:55
Ivan Koribanič

ZOH 2022 v Pekingu: Na prípravnom zápase Slovákov nebudú klasickí rozhodcovia, k tímu sa čoskoro pripojí aj Cehlárik

ZOH 2022 v Pekingu: Na prípravnom zápase Slovákov nebudú klasickí rozhodcovia, k tímu sa čoskoro pripojí aj Cehlárik
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT HOKEJ OLYMPIÁDA HOKEJ 2022 SLOVENSKO ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po prílete do dejiska ZOH 2022 v Pekingu mal však pozitívny test Mislav Rosandič. Opakované dva testy boli negatívne. Vďaka tomu sa môže plnohodnotne pripojiť k tímu.

Slovenských hokejových reprezentantov čaká v pondelok prípravný zápas pred ostrým štartom na ZOH 2022 v Pekingu. Ten odohrajú proti Nemecku. Hrať sa bude 2× 20 minút + 5 minút v počte 3 na 3. Kuriozitou však je, že na zápase nebudú môcť byť prítomní rozhodcovia, píše Hockey Slovakia.

Tí môžu podľa pravidiel v súvislosti so šírením koronavírusu rozhodovať iba súťažné zápasy. Rozhodcami sa tak v zápase stanú členovia realizačných tímov. Pôjde o asistenta trénera ako z nemeckej, tak aj zo slovenskej strany. Práve zo Slovenska by to mal byť jeden z asistentov Craiga Ramsayho, Ján Lašák alebo Ján Pardavý.

Slovenskí hokejisti by už onedlho mali byť v Pekingu v plnom zložení. V nedeľu (6. 2.) by mal do dejiska ZOH odletieť aj Peter Cehlárik. Ten bol pôvodne pozitívne testovaný, no po negatívnom teste by mal posilniť tím. Práve Cehlárik patril na uplynulých MS v Rige k najlepším hráčom celého turnaja.

V Pekingu je už aj 6 hráčov z českej extraligy – Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Mislav Rosandič, Michal Krištof a brankár Branislav Konrád. Vstupné testy dopadli až na prípad Mislava Rosandiča dobre. Jeho opakované testy však boli napokon negatívne, preto sa môže pripojiť k tímu už aj on. Aktuálne tak má tím 24 členov, chýba iba Cehlárik.

„Chceme už konečne začať trénovať, pretože posledné dni boli dosť náročné. Naším cieľom bolo byť po príchode negatívni a teraz už len začať hrať s tímom,“ povedal Miloš Kelemen.

Domov
Zdieľať
Diskusia