Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2022, 14:25
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Lekárka z Košíc obvinila kolegov, že zavinili smrť jej otca, ktorý podľahol koronavírusu. Padlo už aj trestné oznámenie

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Rozhovor lekárky na dezinformačnom webe spôsobil v košickej nemocnici škandál.

Očná lekárka pracujúca v Univerzitnej nemocnici Louisa Pastera (UNLP) v Košiciach sa objavila v dezinformačnom rádiu Infovojna.sk, kde obvinila svojich kolegov z ARO, že jej otcovi neposkytli dostatočnú zdravotnú starostlivosť, čoho následkom v decembri zomrel, informuje Korzár.

Otec lekárky Zoltán Lischka pritom v nemocnici dlhé roky pracoval ako chirurg, ale podľa slov dcéry Nikoly Lischkovej na konšpiračnom portáli „nebol zástancom očkovania proti covidu“ a spochybňoval „oficiálny naratív“ štátu a odbornej verejnosti o pandémii.

nemocnica
Zdroj: TASR/František Iván

V rozhovore pre dezinformačný web preto lekárka opakovane tvrdila, že úmrtie jej otca spôsobili lekári na ARO ako pomstu za názory, ktoré mal zosnulý chirurg na pandémiu a očkovanie. Lischková tvrdila, že sa k nemu lekári správali „nepriateľsky“ a pripojili ho na umelú pľúcnu ventiláciu napriek tomu, že to sám odmietal.

Dcéra lekára, ktorý koronavírusu podľahol, označila podmienky na ARO za otrasné, aj keď na oddelení za posledné dva roky vyliečili stovky pacientov. Na lekárku za tieto slová medzitým niekto z prostredia nemocnice podal trestné oznámenie, ktorým sa už zaoberá polícia.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Samotná nemocnica na obvinenia reagovala interným listom všetkým zamestnancom, v ktorom vyjadruje podporu každému pracovníkovi nemocnice. „Nebudeme analyzovať, čo každý z nás pocítil pri počúvaní rozhovoru, pri čítaní sociálnych sietí, ktorými dezinfoscéna a konšpirátori šíria svoj obsah medzi nás obludným spôsobom,“ píše sa v liste.

Domov
Zdieľať
Diskusia