Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2022, 17:01
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Igora Matoviča riešia hygienici, porušil opatrenia. Hrozí mu pokuta až 7-tisíc eur

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič porušil vyhlášku úradu verejného zdravotníctva, keď sa v interiéri pohyboval bez respirátora.

Minister financií Igor Matovič porušil aktuálne platné opatrenia, keď sa v závere januára pohyboval na tlačovej konferencii bez respirátora. Upozornil na to portál noviny.sk. Úrad verejného zdravotníctva rieši prípad od 28. januára na základe podnetu od neznámej osoby.

Z vyhlášky ÚVZ vyplýva povinnosť nosiť respirátor FFP2 v interiéri za každých okolností, pre bývalého premiéra zároveň neplatí žiadna z výnimiek. Nová vyhláška je platná od 19. januára 2022 a súvisí so štvrtou vlnou koronavírusu, ktorú spôsobuje nákazlivý variant omikron. 

Noviny.sk zároveň upozorňujú, že podľa zákona môže bratislavský regionálny úrad verejného zdravotníctva udeliť pokuty 5- až 7-tisíc eur. 

Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom je povinné na verejnosti vo všetkých interiéroch, MHD, taxislužbách a inej preprave, ak cestujúci nie sú členmi spoločnej domácnosti. Platí aj povinnosť nosiť respirátor v exteriéri, ak sa človek nachádza vo vzdialenosti menej ako dva metre od inej osoby mimo osôb, s ktorými žije v jednej domácnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia