Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 7:27
Čas čítania 1:33
Ivan Koribanič

Futbalista Roberto Carlos si zahrá anglickú „pivnú ligu“. Klub ho vyhral v tombole, tá ich stála 5 libier

Futbalista Roberto Carlos si zahrá anglickú „pivnú ligu“. Klub ho vyhral v tombole, tá ich stála 5 libier
Zdroj: Gettyimages/Alessandro Sabattini-Contributor, Twitter/BullInTheBarneUnited
ŠPORT FUTBAL ROBERTO CARLOS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jeden zápas by mal odohrať za anglický tím z „pivnej ligy“ Bull in the Barn United, voľným prekladom „Býk v stodole”.

Roberto Carlos si aj napriek tomu, že kariéru ukončil v roku 2012, opäť obuje kopačky. Jeden zápas by mal odohrať za anglický tím z „pivnej ligy“ Bull in the Barn United. S informáciou prišlo BBC. Klub je zložený z lokálnych štamgastov.

Ide o klub z mesta Shrewsbury neďaleko Birminghamu. Klub sa totiž zúčastnil na špeciálnej tombole na webe eBay.com. „Vstupné do tomboly bolo 5 libier. Hlavnou cenou bolo, že víťaz získa Roberta Carlosa na jeden zápas,” povedal klubový sekretár Matthew Brown.

Brown ďalej hovorí, že spočiatku nemohol uveriť tomu, že tombolu naozaj vyhrali. „V piatok nám manažér Ed Speller rozposlal správu o tom, že sme vyhrali. Nemohol som tomu uveriť, spočiatku som si myslel, že si z nás robí iba žarty. Keď som sa po piatkovej noci zobudil s bolesťou hlavy, mal som veľa neprečítaných správ s otázkou, či je to naozaj pravda,” dodáva Brown.


Roberto Carlos hrával v čase najväčšej slávy za Real Madrid a Inter Miláno. Na sklonku kariéry aj v ruskom Anži Machačkala, kde oficiálne v roku 2012 aj ukončil kariéru. O 3 roky neskôr odohral ešte 3 zápasy v indickom mužstve Dillí Dynamos.

„Pivný futbal“ v Anglicku tak bude pre majstra sveta z roku 2002 novinkou. „Hráme vo veľmi jednoduchých podmienkach. Podľa toho vyzerajú aj šatne. Niekoľko spŕch dokonca ani nefunguje,” povedal Brown. Zároveň však dodal, že pre túto príležitosť uvažujú o tom, že zápas s Robertom Carlosom odohrajú v dôstojnejších podmienkach. Dôvodom je aj väčšia kapacita fanúšikov. 

„Na naše zápasy chodí len zopár ľudí. Prevažne to sú rodinní príslušníci našich hráčov. Napríklad takí Turrallovci. Tí chodia na zápasy, aj keď prší,” vraví sekretár. Keďže Roberto Carlos bol ľavý obranca, hráč, ktorý v tomto klube hrá na tomto poste, o svoje miesto počas daného zápasu príde. A tým hráčom je práve syn Turrallovcov Liam.

„Liam je podľa mňa najlepším ľavým obrancom široko-ďaleko. Ale tento zápas budeme musieť zvládnuť bez jeho pomoci,” vraví Brown. Ďalej s humorom povedal, že v prípade, ak sa jeho mužstvo dostane k priamemu kopu, nie je zaručené, že si ho kopne práve Carlos. „V našom tíme je viacero hráčov, ktorí by mu radi ukázali, čo dokážu,” uzatvára.

Narážal tak na ikonický priamy kop Roberta Carlosa, ktorý patrí k najpamätnejším gólom v histórii futbalu.

Domov
Zdieľať
Diskusia